Nyt job

Thyra skal sørge for vaccinationer til 1,8 mio. borgere

27.1.2021

af

Foto: Alexander Höllsberg

Foto: Alexander Höllsberg

Det næste halve år leder økonom Thyra Pallesen de seks store vaccinationscentre i Region Hovedstaden. Hun sprang flyvende ind i jobbet og skulle få centrene op at køre på den halve tid af det planlagte.

Inden 4. juli skal op mod 1,8 mio. borgere i Region Hovedstaden have været forbi et af regionens seks midlertidige Covid-19-vaccinationscentre og have fået det afgørende prik to gange i overarmen.

Chefen med ansvaret for, at alle de mange mennesker kommer godt gennem den tur, er Thyra Pallesen.

Den 61-årige økonom var til jobsamtale – på Teams – d. 22. december, fik jobbet d. 29. december og gik i gang dagen efter.

Og så var det bare med at springe flyvende ind i opgaven med at få de seks centre – Ballerup, Bella Center, Bornholm, Ishøj, Hillerød og Øksnehallen – op at stå. Der var ingen ansat ud over hende, men der lå en kæmpe ansøgningsbunke til alle stillingerne. Det første, hun gik i gang med, var at ansætte seks centerledere.

På hendes første arbejdsdag kom der besked om, at de første fire centre skulle være klar til at åbne på den halve tid af det, der ellers stod i planen. Nærmere bestemt den 13. og 14. januar i stedet for den 1. februar. De første vacciner ville nemlig ankomme før forventet.

"Det var en glædelig besked," fortæller Thyra Pallesen.

"Jeg stod med et formidabelt hold af stærke, erfarne mennesker. Det blev en tour de force med en utrolig god stemning. Alle var bare klar til at arbejde mere eller mindre i døgndrift. Og der blev trukket på alle slags erfaringer fra Roskilde Festival til teltbyen med Covid-podning i Fælledparken."

30.000 om dagen

Torsdag aften den 14. januar kunne hun og teamet lettet gå i seng. Thyra Pallesen havde selvfølgelig været ude i de nyåbnede centre dagen lang for at støtte, bakke op og mærke stemningen.

"At se vores første mål indfriet. Det, vi havde arbejdet for de lange dage og lørdage og søndage. At borgerne fik deres vaccinationer. Ja, hvad skal jeg sige? Det var bare en virkelig god følelse. Der var og er selvfølgelig stadig en masse læring for os, men vi fik rigtig meget god feedback fra folk, som syntes, det var velfungerende og en god oplevelse at blive vaccineret."

Men lige nu – i skrivende stund – må Thyra Pallesen og hendes team vente, indtil de næste leverancer af Covid-19-vacciner kommer til Danmark.

"Vi følger vaccinerne. Det er vores vilkår."

I takt med at vaccinerne ankommer i større og større mængder, bliver volumen skaleret op i vaccinationscentrene. Så åbnes booking-systemet for flere og flere grupper ifølge Sundhedsstyrelsens prioriterede rækkefølge, og centrenes åbningstider udvides til 7-22 alle ugens dage.

30.000 mennesker om dagen vil Region Hovedstaden kunne nå op på at vaccinere om dagen – når de er på toppen af vaccine-leverancerne.

"Vi står klar til at opskalere med meget kort frist," understreger Thyra Pallesen.

Kunne godt selv stå med kanylen

Men hvor får vaccinationscentrene alle de folk fra, der skal stikke 30.000 borgere om dagen?

"De bliver ansat løbende, efterhånden som der kommer besked om, at vaccinerne er på vej. Men vi skal på den anden side også være klar til at vaccinere mange med kort varsel," forklarer Thyra Pallesen.

Så sætter et hold fra organisationen sig ved telefonerne og ringer rundt til ansøgere fra den lange liste med sundhedsuddannede og andre faggrupper, som allerede har lagt billet ind på et job i et af vaccinationscentrene.

I princippet kunne hun godt selv tage en vagt, for hun har faktisk en sygeplejerskeuddannelse med i bagagen. Den brugte hun i 10 år, før hun begyndte at læse økonomi på SDU og blev djøfer.

Betyder erfaringen som sygeplejerske noget i et job som det her?

"Ja, det synes jeg. Har man været derude selv, sidder der nogle ting på rygraden. Ligesom en økonom ved, at 'hov, at det her ligner en budgetoverskridelse,' så ved en sundhedsuddannet, hvad der skal køre snorlige efter bestemte faglige retningslinjer – fordi det handler om liv og død – og hvor man som fx djøfer ikke bare kan komme og sige: 'Er det nu også nødvendigt?'"

Thyras kontrakt udløber med centrene

Den 4. juli har alle borgere, der vil, fået prikket – under forudsætning af, at vaccinerne er blevet leveret som lovet.

Så lukker de seks vaccinationscentre. Deres rolle vil være udspillet, og de fremtidige Covid-vaccinationer indlemmes i de normale vaccineprogrammer.

Så chefens job slutter også dér. Det står ganske enkelt i Thyra Pallesens kontrakt.

"Det her er et once in a lifetime pop-up-job. Og når jeg så står fri igen, er jeg klar til nye udfordringer. Om det bliver festivaler, der skal arrangeres, eller en ny vigtig samfundsopgave, der skal løses, er jeg helt åben overfor." 

Thyra Pallesen

Thyra Pallesen trækker på lang erfaring som djøf-chef indenfor den kommunale sundhed- og omsorgsforvaltning i Dragør og Fanø kommuner og som administrationschef i Københavns Kommune. Hun har også være projektleder i Dansk Sundhedsinstitut, fuldmægtig i Sundhedsstyrelsen og proceskonsulent i Servicestyrelsen. Og så har hun i fire år haft egen selvstændig virksomhed.

Uddannet sygeplejerske fra Sankt Lukasstiftelsens sygeplejeskole i 1985 og cand.oecon. fra SDU i 2005.

Har bl.a. været formand for Foreningen af social-, sundheds- og arbejdsmarkedschefer i Region Syddanmark, mentor i KVINFOs mentornetværk og ledermentor i Djøf.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Ankestyrelsen
Job
Børne- og Undervisningsministeriet - Styrelsen for It og Læring
Job
Finanstilsynet
Job
Frederiksberg Kommune, Rådhuset
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet