Nyt studiejob

Statistiknørden Sofus skal grave i registerdata

25-01-2021
2 min.

Sofus Vogel Bang har skiftet studiejob, og nu skal han analysere data om velfærdssamfundet. Forude venter bl.a. et meget aktuelt projekt om vacciner.

Sofus Vogel Bang studerer sociologi på Københavns Universitet, men siden årsskiftet har han også kunnet skrive studentermedhjælper hos VIVE – Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd på cv’et. Noget, der glæder den 22-årige studerende.

”Jeg har kun haft en enkelt introdag indtil videre, men det bliver fedt at komme i gang med arbejdet. Med dette studiejob kommer jeg lidt tættere på den virkelige verden, og noget af dét, jeg gerne vil arbejde med i fremtiden – nemlig registerdata,” forklarer Sofus Vogel Bang.

Han forlader et studiejob som statistikunderviser på Københavns Universitet for at hellige sig 12 ugentlige arbejdstimer hos VIVE.

Forskningsinstitutionen leverer viden, som kan være med til at udvikle velfærdssamfundet og den offentlige sektor – bl.a. ud fra store registerdata om den danske befolkning. Nogle af de velfærdsmæssige områder, som VIVE analyserer, er integrationsområdet, børn og unge, socialområdet, uddannelse, økonomi og sundhed.

Hands on

Og lige præcis arbejdet med registerdata er noget, Sofus Vogel Bang glæder sig til at bide skeer med.

Han kalder sig selv for noget af en statistiknørd, og det bliver en kærkommen udfordring at prøve sine teoretiske kompetencer inden for statistisk metode af på den virkelige verden og rigtige datasæt om levende mennesker.

”Vi har bl.a. snakket om, at jeg formentlig skal være med på et projekt omhandlende vacciner og ud fra registerdata analysere, hvorvidt der er en ulighed i befolkningens sundhed,” lyder det fra ham.

DNA og uddannelsesvalg

Selv om studiejobbet hos VIVE er så nyt, forhindrer det ikke Sofus Vogel Bang i at tænke længere ud i fremtiden. Han føler, at dette er hans rette sociologiske hylde, hvorfor han håber på, at han i fremtiden kan få lov til at fortsætte i samme retning – måske endda som projektansvarlig.Inden han kommer så langt, skal han dog først færdiggøre sin uddannelse på Københavns Universitet, og her har han også gjort sig nøje overvejelser over et muligt bachelorprojekt.

”Hvis det kan lade sig gøre, og jeg kan få adgang til materialet, vil jeg meget gerne lave et projekt om folkeskolen. Jeg vil gerne undersøge, hvordan den genetiske arv påvirker børnenes fremtidige uddannelsesvalg,” forklarer han. 

Kommentarer

Henrik

27.01.2021 kl. 15.17

Spændende job - tillykke

Men ordkombinationerne "registerdata" + "DNA" + får det til at løbe mig koldt ned ad ryggen.
Især når man ikke kan sige nej til DNA registrering, som for indtil et par år siden var forbeholdt registrering af kriminelle

0 kommentarer
0
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.

Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.