Djøf mener

Der er momentum for forandring

20.9.2021

af

Foto: Djøf

Foto: Djøf

Corona-krisen udgør et springbræt for, at medarbejderne kan få mere fleksibilitet og sikre en bedre work-life-balance, mener Mathias Dahlerup Krarup, formand for Djøf Advokat.

Danmark har siden 1. september ophævet stort set alle corona-restriktioner. Livet og arbejdspladserne kan vende tilbage til det, vi kendte før pandemien.

Men ønsker vi egentlig det? Krisen og hjemmearbejdet under nedlukningerne har vist, at vi kan indrette arbejdslivet på nye og mere hensigtsmæssige måder. Som øger trivslen, arbejdsglæden og vores work-life-balance – uden at det går ud over produktiviteten.

Det er åbenlyst nødvendigt at genbesøge vores arbejdskultur. En ny skandinavisk brancherapport, 'Fremtidens Jurist', som Karnov Group har udarbejdet sammen med Djøf Advokat, tegner et desværre velkendt billede af en branche med betydelige helbredsudfordringer.

Arbejdsrelateret stress og angstsymptomer er et udbredt fænomen. 21% føler ikke, at de kan tale om mental trivsel med deres leder. 49% mener ikke, at branchen gør nok for at forbedre juristers mentale trivsel. Og det er belagt med tabu overhovedet at tale højt om problemerne.

I kølvandet på corona-krisen står vi med en gylden mulighed for at ændre på vores hektiske og til tider lidt firkantede arbejdsliv. Vi arbejder og er tilgængelige fra tidlig morgen til de sene nattetimer.

Corona-krisen udgør et springbræt for, at medarbejderne kan få mere fleksibilitet og sikre en bedre work-life-balance med tryk på life, som fritids-, privat- og familieliv. Det er på mange måder kimen til at ændre den stressede kultur, som hersker i advokatbranchen – og bredt i hele den offentlige og private sektor i øvrigt.

Derfor er samtalen om og tilliden til fleksibilitet mere vigtig end nogensinde før. Fleksibilitet – som hjemmearbejde, fleksible mødetider eller brugen af virtuelle møder – kan bygge bro til et arbejdsliv, der passer bedre til den enkelte og i bedste fald ændrer på den til tider meget stressende arbejdskultur.

Jeg vil samtidig advare mod at tro, at fleksibilitet er en mirakelkur, der med et snuptag sætter den enkelte fri af et utal af arbejdsopgaver, deadlines og benhård prioritering. Og for få ressourcer til at løfte opgaverne. Men det er et godt udgangspunkt for, at vi kan reflektere over: Hvad er vigtigt i min hverdag? Hvornår søger jeg dyb koncentration eller grundig sparring? Hvornår er hjemmekontoret oplagt? Hvornår har jeg brug for at være sammen med mine kolleger? Spørgsmålene er mange, og svarene individuelle.

Men der er et momentum lige nu. Grib det. Få en dialog på arbejdspladserne om, hvordan vi bruger corona-erfaringerne til at skabe en ny normal. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Villum Fonden
Job
KL - Kommunernes Landsforening
Job
Wonderful Copenhagen
Job
Hvidovre Kommune
Job
Djøf
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet