Første job

Løn er det allervigtigste for studerende

6.9.2021

af

Foto: Marvent/Shutterstock

Foto: Marvent/Shutterstock

Pandemien har ikke rokket ved, hvad studerende ønsker sig på arbejdsmarkedet. Udsigten til en høj indkomst er stadig nr. 1.

Du er snart færdig med studiet, og dit første rigtige job lurer rundt om hjørnet. Men hvad er egentlig det vigtigste for dig, når du skal navigere i den store job-jungle?

Dét har employer branding-firmaet Universum prøvet at finde svar på. I en undersøgelse har de spurgt lidt over 12.800 danske studerende om, hvad de finder vigtigt, når de skal ud på jobmarkedet.

Og tendensen er klar. Udsigten til at komme til at tjene mange penge og gode karrieremuligheder bliver efterspurgt i stor stil.

Ambitiøse nyansatte

Lige præcis karrieremuligheder, god ledelse og personlig udvikling er noget, de nyuddannede hos advokatfirmaet Kromann Reumert lægger stor vægt på. Ifølge HR-chef Birgitte Brix Bendtsen har firmaets nyansatte jurister ofte har været gennem en studenter- eller traineestilling, inden de tiltræder. Parterne kender derfor ofte hinanden godt inden da, og ambitionerne er klare.

”Langt størstedelen af dem, som begynder her, har et brændende ønske om at blive blandt de bedste danske erhvervsadvokater. De efterspørger kompetenceudviklingsmuligheder og rådgivning fra nogle af de bedste advokater,” forklarer hun.

Kromann Reumert giver løbende feedback på de unges opgaver for netop at sikre dette. De nye medarbejdere får også tilknyttet en tutor samt en ung leder, der hjælper de unge medarbejdere på vej med deres faglige, personlige og karrieremæssige udvikling.

Herudover tilbyder Kromann Reumert også en lang række videreuddannelser og kurser til medarbejderne.

Corona spiller ikke ind

Under finanskrisen så man, at en del unge søgte mod arbejdsgivere, som kunne sikre dem trygge vilkår. Men selv om pandemien også har skabt en uvis fremtid, er de studerende ikke på udkig efter tryghed.

”Normalt vil en krise påvirke folk til at søge mod arbejdsgivere, der kan tilbyde mere sikkerhed i jobbet. Men det er slet ikke tilfældet nu. En af forklaringerne er, at de studerende er vænnet til kriser såsom finanskrisen og klimakrisen og forventer, at også corona-krisen slutter på et tidspunkt. Så den vil slet ikke være en faktor, når de unge om nogle år skal ud at søge deres første fuldtidsjob,” siger Universums danske direktør, Jesper Dansholm, i en pressemeddelelse.

Det kan Kromann Reumerts HR-chef nikke genkendende til.

”De studerende er af den opfattelse, at corona-krisen ikke er en ny finanskrise, så det skal nok gå. Vi har endnu ikke oplevet, at øget jobsikkerhed bliver vægtet højere end andet i valg af arbejdsgiver. Fokus er mere på deres egne udviklingsmuligheder og muligheden for at arbejde med spændende og lærerige sager,” lyder det fra Birgitte Brix Bendtsen.

Nej tak til provinsen

Universum har spurgt ind til en masse forskellige faktorer vedrørende de unges præferencer, og der danner sig et tydeligt billede af, hvor de vil arbejde.

78% vil foretrække at have et job i en af de store byer, og 81% vil helst være i den private sektor.

Ledelse er vigtig

På listen fremgår det, at de studerende i høj grad efterspørger inspirerende ledere, som kan understøtte deres udvikling. Dette flugter fint med en nylig undersøgelse, der viser, at omkring hver sjette mellem 18 og 34 år har prøvet at sige op på grund af chefen.

Som Mette Lykke Nielsen, der er lektor i ungdomsforskning ved Aalborg Universitet, forklarede til Djøfbladet, er det afgørende, at der er opbakning på arbejdspladsen:

”Det, som virkelig betyder noget for mange unge, er at få social støtte, anerkendelse og feedback af deres chef. Det er særlig vigtigt, hvis man er ny på en arbejdsplads eller er i gang med at etablere sig på arbejdsmarkedet.” 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet