Nyt job

Corona blev en øjenåbner: "Jeg havde meget få gode timer med min søn"

13.9.2021

af

Privatfoto

Privatfoto

Pandemien viste Kristian Mark Andersen, at han ikke levede det liv, han gerne ville. Nu har han forladt konsulentbranchen og fået arbejdstiden ned på 37 timer om ugen.

Kristian Mark Andersen var sådan lidt for sjov begyndt at omtale sig selv som weekendfar. Men det var faktisk slet ikke sjovt. Da hans ældste søn var helt lille, pendlede Kristian Mark Andersen fra Odense til København for at passe sit job som konsulent i Rambøll.

Han tog tidligt om morgenen med toget mod København, mens sønnen stadig sov, og var endelig hjemme tidligt om aftenen, ikke længe før sønnen skulle puttes. For selv om han havde en aftale om, at han godt kunne bruge togturen som arbejdstid, blev arbejdsdagene ofte lange.

”Personligt har jeg en stor faglig stolthed, så jeg vil gerne levere et godt produkt hver gang. Især i starten havde jeg et ønske om at levere godt og tænkte, at det var lig med at levere meget. Derfor var der uger, hvor jeg var oppe på 50+ arbejdstimer. Så i hverdagen var det meget få gode timer, jeg havde med min søn,” siger Kristian Mark Andersen.

Jeg fik øjnene op for, hvordan jeg levede mit liv, og hvordan jeg egentlig gerne ville leve det. Og der var en diskrepans i det, som jeg var nødt til at adressere

Uden børn og med børn

Da Kristian Mark Andersen blev kandidat i statskundskab fra Aarhus i slutningen af 2014, troede han egentlig, at han skulle finde et job i en kommune eller en styrelse. Men så faldt han over et lille konsulenthus i Odense, der beskæftigede sig med socialområdet. Det passede til hans profil, så han sendte en uopfordret ansøgning. Og der var bonus. I fire et halvt år arbejde han i konsulenthuset og var rigtig glad for det.

Men så ville han gerne prøve et stort konsulentfirma.

”Jeg havde hørt meget godt om Rambøll. Og jeg havde nogle rigtig gode samtaler med hende, der blev min nærmeste leder, og med nogle fra direktionen. Tilgangen til det at være konsulentvirksomhed var nok en smule anderledes end i de andre store konsulenthuse. Der blev lagt stor vægt på at løse opgaverne i fællesskab, og det tiltalte mig meget.”

Det gjorde heller ikke noget, at Kristian Mark Andersen havde nogle lange arbejdsdage. Men så blev han far. Først til en søn og så til endnu én.

”Dét at være far – og familielivet i det hele taget – er noget, jeg helt fra start gerne ville prioritere rigtig højt.”

Det var bare svært i hverdagene.

Corona fik ham til at skifte job

Men så kom coronaen.

”Set i bagklogskabens lys virker det lidt banalt og mærkeligt, at det var dét, der skulle til. Men corona blev en øjenåbner for mig i forhold til den måde, jeg levede mit liv på. Hjemmearbejde betød, at vi pludselig fik mange flere gode timer sammen i hverdagen også.”

Det satte nogle tanker i gang hos Kristian Mark Andersen.

”Jeg fik øjnene op for, hvordan jeg levede mit liv, og hvordan jeg egentlig gerne ville leve det. Og der var en diskrepans i det, som jeg var nødt til at adressere på en eller anden måde. Så det var dét, der gjorde, at jeg begyndte at overveje et job uden for konsulentbranchen.”

Han tog en snak med sig selv om, hvad han skulle kigge efter.

”For det første: Hvor ville jeg gerne arbejde geografisk? Tæt på. For det andet: Hvor meget vil jeg egentlig gerne arbejde? Jeg vil ikke lægge meget mere end 37 timer i de her år, mens børnene er små. Og for det tredje: Jobbet skulle være fagligt spændende.”

Og så var det, at han faldt over et stillingsopslag fra Socialstyrelsen med arbejdsplads i Odense meget tæt på, hvor han bor.

”Det talte meget ind i det, jeg har beskæftiget mig med som konsulent. Så det var fagligt et super match, samtidig med at det både geografisk og vilkårsmæssigt passede meget bedre med det liv, jeg gerne vil leve,” siger Kristian Mark Andersen.

Konsulentbranchen er ikke afskrevet for altid

Kristian Mark Andersen har i skrivende stund været godt en måned i sin nye stilling som specialkonsulent i Socialstyrelsen og har en arbejdsuge på 37 timer. Og hvis det skulle skride en lille smule, er der jo fleks og afspadsering, som han siger.

”Men i de samtaler, jeg har haft med min leder, er udmeldingen, at folk arbejder 37 timer. Der er en tæt opfølgning på arbejdspres – om man kan følge med i forhold til de arbejdsopgaver, man sidder med.”

Økonomisk har jobskiftet betydet, at Kristian Mark Andersen er gået ned i løn.

”Men det er marginalt. Jeg blev positiv overrasket, da jeg fik lønudspillet fra Socialstyrelsen.”

Selv om Kristian Mark Andersen nu har skiftet spor, har han dog ikke afskrevet konsulentbranchen for altid.

”Det er ikke sådan, at jeg ikke kan se mig selv i konsulentbranchen eller i Rambøll igen, hvis altså de vil have mig. Men lige i øjeblikket er det noget andet, jeg gerne vil. Arbejdet i Socialstyrelsen er super-spændende, og det passer bare på alle parametre bedre til min livssituation i øjeblikket.” 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet