Godt stof

De 10 mest læste historier i 2021: Hjemmearbejde, stress, Brinkmann og (u)lovlige lussinger

6.7.2021

af

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Hvordan får man hjemmearbejdet til at fungere bedst muligt? Og hvad er det, mange chefer gør forkert, når ansatte får stress? Det er to af de spørgsmål, der har optaget jer læsere mest i årets første halvdel.

Når vi arbejder derhjemme, er ritualer et afgørende redskab til at få arbejdsdagene til at fungere. De faste vaner hjælper til at reducere stress og bevare kvaliteten i arbejdet.

Den slags tips og tricks til at manøvrere i en usædvanlig periode i arbejdslivet har også i 2021 der været stor interesse for blandt jer læsere. Derfor er en artikel med 12 gode råd til ritualer på hjemmekontoret med afstand årets mest læste artikel indtil videre.

Der var også masser af læsere, da arbejdslivsforsker Helle Hein i foråret fortalte om sin kommende bog, der belyser, hvordan mange arbejdspladser og ledere behandler stressramte medarbejdere fuldstændig forkert. Det kan fx være dybt kontraproduktivt at skrue ned for mængden af svære opgaver, hvis medarbejderens stress bunder i, at arbejdet ikke er udfordrende nok.

Og så dykkede vi for nylig ned i en snørklet, men vigtig del af ferielovgivningen. For overgangen mellem den gamle og den nye ferielov var skruet sådan sammen, at folk, der har fået overført ferie fra et ferieår til et andet, nu risikerer at miste den optjente ferie. Hvis du ikke allerede har undersøgt, om det gælder dig, er der god grund til at få læst artiklen.

Her er årets 10 mest læste artikler siden nytår:

  1. 12 ritualer til bedre hjemmearbejdsdage
  2. Forsker: Vi behandler mange stressramte helt forkert
  3. Du risikerer at miste din optjente ferie
  4. Se de 20 djøf-uddannelser, der giver mest i løn
  5. 10 tips til hvordan du siger op på en god måde
  6. Sådan ved du, om du kan blive en god chef
  7. Svend Brinkmann: Drop høje forventninger, når medarbejderne vender tilbage
  8. 8.000 kr. til hjemmekontoret: Sådan gør store arbejdsgivere klar til fremtiden
  9. Voldsom mental corona-nedtur hos både ledere og medarbejdere
  10. Sexchikane: Må du give en lussing på jobbet?

Listen bygger på læsertal på Djøfbladet.dk i perioden 1. januar til 29. juni 2021. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Djøf
Frist 4. mar. 2024
Job
Københavns Professionshøjskole, Campus Carlsberg
Job
Styrelsen for Patientsikkerhed
Job
GrønlandsBANKEN
Frist 1. mar. 2024
Job
Verisure
Frist 23. mar. 2024
ANNONCE

Kommentarer

Pia Kolind Nielsen
2 år siden
Alle links fører tilbage til denne artikel i stedet for at linke til hver af de nævnte artikler.
Malene Faber-Rod Munch
2 år siden
Ligesom der kan være forskel på hvad der skal til for at få stressramte i bedre trivsel, er der også individuelt om man trives med ens dage og faste rutiner. Jeg tror at det måske er den vigtigste læring vi har haft under Corona, at det er individuelt, hvad der får os til at yde vores bedste. Nogen har brug for faste rammer og rutiner, andre mere spontane trives med afveksling og at den ene dag ikke ligner den næste. Corona har på den måde været et gigantisk empirisk forsøg i hvordan arbejdsdagen fungerer og tilrettelægges bedst for forskellige mennesker. Hvis man gjorde et nummer ud af at sende et spørgeskema ud tillykke medarbejdere, ville man have et godt grundlag for ledere til at tilpasse hverdagen, for at få mest mulig trivsel og størst mulig udbytte af arbejdsressourcen og i sidste ende størt muligt udbytte på bundlinjen. Det er nemlig ikke alle der elsker faste rutiner og ens dage. Det kan være direkte dræbende for arbejdsglæden og motivationen for nogen, at der sker det samme og det samme dag efter dag og for andre er det nødvendigt, for at skabe genkendelighed og struktur. Men det er helt individuelt.