Corona-afbræk

Træt af online-uni: Luca tog til Rom

6.7.2021

af

Foto: Mads Teglers

Foto: Mads Teglers

Efter for meget onlineundervisning og et oplevelsesbarometer, der var tæt på nulpunktet, valgte Luca Granizio Hansen at forfølge sin drøm om et praktikophold i Italien. Et ophold, han på ingen måde har fortrudt siden.

Siden 22-årige Luca Granizio Hansen var lille, har han drømt om at både bo og arbejde i Italien. Han er halvt italiener, taler flydende italiensk og har altid haft interesse for forholdet mellem Danmark og Italien. Så da han fik mulighed for at søge en praktikstilling i den politiske og økonomiske afdeling på den danske ambassade i Rom, valgte han at slå til.

Han har en bachelor i økonomi fra Københavns Universitet og har påbegyndt enkelte fag på kandidaten. Oven på en lang periode med onlineundervisning og en hverdag, der ikke bød på de store overraskelser, kunne timingen med et praktikophold i udlandet næsten ikke have været bedre.

”Det har været en drøm siden barnsben, at jeg gerne ville prøve at bo og arbejde i Italien. Og så passede det perfekt ind i historien om, at man efter at have siddet lang tid derhjemme til onlineundervisning endelig kunne komme ud og få én på opleveren.”  

Luca Granizio Hansen søgte stillingen i september 2020, hvor corona var på sit laveste efter første bølge. Han tog dermed chancen uden at vide, hvordan pandemien ville udvikle sig, men han håbede på det bedste.

Selv om Luca Granizio Hansen var fast besluttet på, at han en dag skulle af sted, fik pandemien alligevel sat skub i sagerne.

”Hvis ikke der havde været corona, havde jeg nok tøvet lidt mere – modsat nu, hvor jeg har været topmotiveret for at få en oplevelse ud af det,” fortæller han.

"Så corona har været det sidste skub på vejen for mig og en gylden mulighed for at gribe chancen for at opleve noget, da man jo aldrig ved, hvad der kommer til at ske."

Jeg har aldrig set det som et problem at arbejde hjemmefra her, da jeg altid har tænkt på, hvor jeg er henne, og hvad jeg alligevel oplever i forhold til, hvis jeg bare havde siddet hjemme i Danmark

Udgangsforbud og tidligt hjem

Luca Granizio Hansen kom igennem nåleøjet, og fra februar og seks måneder frem har han boet i en lejlighed midt i smørhullet af Rom tæt på Den Spanske Trappe og Trevi-fontænen. 

”Jeg går ofte forbi fontænen, hvor jeg tænker ’hold da op, jeg er her i en af de flotteste storbyer i Europa, og det skal jeg være i lang tid’. Jeg er fascineret af, hvor flot og prangende Rom er, og jeg går egentlig bare og er glad og beæret over, at jeg er her,” siger han.

Luca Granizio Hansen arbejder hver dag fra morgen til sen eftermiddag og suger en masse ny viden om det udenrigspolitiske felt til sig. Men selv om arbejdsdagene er lange og hårde, bliver tiden i Rom nydt til fulde, og ved enhver given mulighed tager han med sine medpraktikanter på opdagelse i byen. 

Corona har dog også præget praktikopholdet. Siden april er corona-restriktionerne gradvist blevet lempet, men inden da har der været perioder, hvor restriktionerne har sat klare begrænsninger.

”Det har selvfølgelig været hårdt til tider med corona. Vi har haft udgangsforbud, så alle aftener er sluttet i hvert fald kl. 22 i meget lang tid,” fortæller han.

Arbejdsuge i Toscana

I lang tid har Luca Granizio Hansen været nødt til at arbejde hjemmefra, men ifølge ham er det alligevel noget federe at arbejde hjemme i Italien sammenlignet med Danmark.

”Jeg har aldrig set det som et problem at arbejde hjemmefra her, da jeg altid har tænkt på, hvor jeg er henne, og hvad jeg alligevel oplever i forhold til, hvis jeg bare havde siddet hjemme i Danmark,” siger han.

Hjemmearbejdet har da også åbnet nye muligheder, og Luca Granizio Hansen har været på en håndfuld weekendture med sine medpraktikanter. De har bl.a. været i Napoli, besøgt Lazio-regionen og lejet et hus i Toscana, hvor de befandt sig i en hel uge. Det meste af tiden arbejdede de, men der blev tid til at opleve området.

”Når vi ikke arbejdede, var vi fx til en vinsmagning og inde at se Firenze. Så vi har levet godt og nydt opholdet rigtig meget,” fortæller han og tilføjer: 

”Generelt har de her ture været ekstremt fede, og det har virkelig givet mig nogle af de oplevelser, som jeg har manglet derhjemme.”

Selv om jeg vidste, at der ville være corona, ville jeg til enhver tid gøre det igen, og jeg vil anbefale alle at få sådan en oplevelse

En oplevelse for livet

Men nu er det for Luca Granizio Hansens vedkommende slut med hjemmearbejdet, da han i den sidste del af praktikperioden skal møde ind på kontoret hver dag.

”Jeg har halvanden måned tilbage, hvor det er normale tilstande. Det er en anden oplevelse, men jeg synes, det er dejligt at komme ud af døren hver morgen, for det er der også noget motiverende i,” fortæller han.

Lempelserne af restriktionerne har også givet Luca Granizio Hansen muligheden for at få den fulde oplevelse af Rom som by.

”Da der blev åbnet op, skulle man virkelig bare give den gas. Jeg ved ikke, om man fik stress, men der var bare så mange steder, man gerne ville opleve, så vi var ude hele tiden. Der har været fuld fart på de sidste to måneder, og det har været supersjovt.”

Luca Granizio Hansen er da heller ikke i tvivl om, at det har været det helt rigtige for ham at tage på dette ophold, inden han igen skal hjem til Danmark for at fortsætte sin kandidat i økonomi. Han har fået minder for livet, samtidig med han er blevet en hel del klogere på det udenrigspolitiske felt og forholdet mellem Italien og Danmark.

”Det har været den rigtige beslutning for mig at tage af sted. Det er jeg ikke ét sekund i tvivl om. Selv om jeg vidste, at der ville være corona, ville jeg til enhver tid gøre det igen, og jeg vil anbefale alle at få sådan en oplevelse,” understreger han. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Djøf
Job
Villum Fonden
Job
KL - Kommunernes Landsforening
Job
Wonderful Copenhagen
Job
Hvidovre Kommune
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet