Karriereønsker

Top 10: Her vil studerende helst arbejde

23.6.2021

af

Foto: GaudiLab/Shutterstock

Foto: GaudiLab/Shutterstock

Spørger man danske business- og økonomistuderende, er konsulentbranchen meget attraktiv at komme til at arbejde i. Se listen over de allermest eftertragtede arbejdspladser.

Hvor vil du helst arbejde, når du er færdig på studiet? Skal det være hos Boston Consulting Group? Er det Nationalbanken, som lokker? Eller vil du måske være med til at fremme bæredygtig energi hos Vestas?

Mulighederne er mange, og employer branding-firmaet Universum har spurgt omkring 3.700 studerende fra business- og økonomistudier i Danmark, hvor de allerhelst vil arbejde efter studiet.

Ligesom sidste år toppes listen af konsulentfirmaet McKinsey & Company.

Mikkel Thorup Pedersen arbejder hos Graduateland, der driver jobbankerne på universiteterne i Danmark – bl.a. CBS CareerGate og AAU Jobbank på BSS. Han er løbende i kontakt med de store virksomheder, universiteterne, og så taler han med de studerende, når de er ude på jobmesser.

Han har et bud på, hvorfor McKinsey & Company er så attraktivt et sted at arbejde.

”Det handler i høj grad om employer-brand, og hvordan virksomheden forvalter dette. Her er McKinsey & Company og de klassiske store virksomheder gamle spillere på markedet med nogle stærke brands, som de har brugt år på at opbygge. De business-studerende kender til dem, da virksomhederne er til stede under hele studiet,” lyder det fra Mikkel Thorup Pedersen.

Den store synlighed og tilstedeværelse på studiet kommer fx til udtryk ved, at den type virksomheder lægger navn til forelæsningslokaler, er med til case competitions og deltager ved messer.

Corona spiller ind

Universum påpeger, at corona-pandemien i årets undersøgelse virker til at have haft en effekt på de studerendes jobønsker. Således er det blevet mere attraktivt at arbejde hos medicinalfirmaer.

Fx rangerer Novozymes som nr. 38, mens firmaet lå på en 44.-plads sidste år. H. Lundbeck ligger nr. 53 i år efter en 64.-plads året inden. Leo Pharma er nr. 69 (nr. 84 i 2020), og Christian Hansen er rykket fra en 99.-plads sidste år til nr. 81 i år.

Omvendt har pandemien gjort ondt på rejsebranchen. Det er ikke attraktivt at arbejde i en branche, der er i knæ. Fx er Københavns Lufthavne rykket ned som nr. 45 efter at have ligget som nr. 39 sidste år. Men især SAS har fået en syngende lussing af de studerende. 23.-pladsen fra 2020 er blevet vekslet til en 47.-plads i år.

Solstrålehistorien

Universums undersøgelse viser også, at det gennem de seneste år er blevet markant mere eftertragtet at arbejde hos Ørsted. I 2017 lå virksomheden nr. 37. Siden da er selskabet steget støt og ligger nu som nr. 8.

Det er blevet hipt at forene et klassisk økonomarbejde, høj løn og gode karrieremuligheder med grøn omstilling.

Mikkel Thorup Pedersen tror, at Ørsteds grønne profil spiller ind. Han oplever i hvert fald, at firmaet er dygtigt til at kommunikere til studerende, som er interesserede i grøn omstilling. Ørsted har simpelthen gjort sig selv mere iøjnefaldende med et appellerende brand, de unge kan se sig selv arbejde med.

”Vi har erfaret, at Ørsted har fokuseret meget på deres tilstedeværelse og brand over for akademikere og business-studerende. De har bevidst søgt at være mere til stede via projektforløb, deltagelse på digitale messer og arrangementer samt oprettet praktikforløb og graduate- og juniorstillinger – dette gør dem mere synlige og tilgængelige gennem hele studieforløbet,” forklarer han. 

Om undersøgelsen

Universum Student Survey 2021 rummer besvarelser fra 3.700 studerende på danske business- og økonomiuddannelser.

Undersøgelsen er gennemført mellem november 2020 og april 2021.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Erhvervsministeriets Departement
Job
Dommerudnævnelsesrådet
Job
Roskilde Handelsskole
Job
Økonomistyrelsen
Job
Social- og Boligstyrelsen
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet