Grønt job

Grøn omstilling er god business

7.6.2021

af

Laura Brix

Foto: Mads Teglers

Foto: Mads Teglers

For Anne Thomassen var vejen til et job inden for grøn omstilling ikke snorlige. Men i dag arbejder hun benhårdt for at vise, at klimabevidsthed kan give virksomheder sorte tal på bundlinjen.

For Anne Thomassen handler den grønne omstilling om mere end et forbedret miljø og klima. De store samfundsforandringer er nemlig også god business.

I sin stilling som Green Business Development Manager i Danmarks Grønne Investeringsfond arbejder hun et sted med masser af kapital. Derfor kan hun sammen med sine kolleger sørge for at give grønne virksomheder, teknologier og forretningsmodeller luft under vingerne.

”Hvis der er en ligning med flere ubekendte, og svaret er grøn omstilling, vil den afgørende faktor være kapital. Det er den faktor, jeg arbejder med,” fortæller hun.

Rent personligt er det også med til at motivere Anne Thomassen, at hun gennem sit arbejde kan tydeliggøre, at grøn omstilling og profit godt kan gå hånd i hånd.

”Det viser vi bl.a. ved, at vi kommer med en anden type kapital end de såkaldte ”bløde penge” i form af tilskud og støtte, som flere andre offentlige aktører kommer med. Vi kommer med ”hårde penge” i form af lån, som skal tilbagebetales. Det kan virksomhederne, som vi finansierer, netop fordi de er kommercielt bæredygtige. De bruger kapitalen til at vækste og vokse,” forklarer hun.

Jeg må ærligt erkende, at der er en vis grad af tilfældighed over, at jeg er endt i min nuværende stilling

En grad af tilfældighed

Selv om Anne Thomassen igennem flere år har interesseret sig for den grønne dagsorden og beskæftiget sig med emnet i tidligere ansættelser, har det ikke stået skrevet i stjernerne, at hun i dag skulle arbejde direkte med den grønne omstilling og risikovillig kapital.

”Det ville være fristende at sige, at der var en stor forkromet plan, som jeg har fulgt. Men jeg må ærligt erkende, at der er en vis grad af tilfældighed over, at jeg er endt i min nuværende stilling,” fortæller hun og fortsætter:

”Hvis man detailplanlægger sin karriere, risikerer man jo at gå glip af nogle af de spændende muligheder, som byder sig undervejs.”

Lige før sin nuværende stilling arbejdede Anne Thomassen i Danmarks Grønne Investeringsfonds søsterorganisation, Vækstfonden. I 2020 blev der indgået en politisk aftale om at oprette Danmarks Grønne Fremtidsfond med i alt 25 mia. kr. til grøn omstilling. Heraf gik seks mia. til Danmarks Grønne Investeringsfond, og det åbnede en ny dør for Anne Thomassen.

”Der bød sig en mulighed, og i min nuværende stilling ville jeg kunne kombinere arbejdet med forretningsudvikling med min erfaring og interesse for den grønne dagsorden,” fortæller hun.

Idéen om at skabe en grøn omstilling, uden at forholde sig til finansieringen, vil være som at bygge et fly, men ikke tænke brændstof ind i projektet

Penge er kernen

Hun er stolt over at arbejde i en organisation, hvor hun med en masse kapital i ryggen for alvor kan være med til at rykke ved noget.

”At arbejde i en organisation, hvor jeg bidrager til den grønne omstilling, til udvikling og skalering af virksomheder, vækst og jobskabelse – det giver rigtig god mening for mig,” fortæller hun.

For hun er i sit arbejde bl.a. med til at sørge for, at de seks mia. kr. får ben at gå på. Og det er vigtige penge, fordi finansieringen er altafgørende, hvis den grønne omstilling skal blive en realitet.

”Idéen om at skabe en grøn omstilling uden at forholde sig til finansieringen vil være som at bygge et fly, men ikke tænke brændstof ind i projektet. Det kan se rigtig flot ud på papiret, men i praksis vil det bare ikke kunne få flyvehøjde,” understreger hun.

Anne Thomassen

Alder: 32 år

Stilling: Green Business Development Manager, Danmarks Grønne Investeringsfond

Uddannelse:

2019 Kandidat i internationale relationer, Sorbonne

2018- HD-enkeltfag (finansiering), Copenhagen Business School

2019 Diplom i offentlig forvaltning, École nationale d’administration

2014 Kandidat i statskundskab, Københavns Universitet
Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Grønlands Selvstyre, Departementet for Sundhed
Job
Grønlands Selvstyre, Departementet for Fiskeri og Fangst
Job
Udlændinge- og Integrationsministeriets departement
Job
Hillerød Business College U/Nord
Job
Vento Energy Support
ANNONCE