Nyt grønt job

Søren baner vejen for vindmøller i Asien

18.5.2021

af

Foto: Alexander Höllsberg

Foto: Alexander Höllsberg

I sit nye job samarbejder Søren Kjersgaard Hansen med myndigheder i Indien og Indonesien, der gerne vil bruge danske erfaringer med at producere grøn energi.

Søren Kjersgaard Hansen blev kandidat i Supply Chain Management fra CBS i 2018, og lige efter studiet landede han en graduate-stilling hos Ørsted. Her stiftede han bekendtskab med havvind i forhold til distribution, markedsudvikling og indkøb.

Nu er han så kommet et skridt tættere på maskinrummet. I sit nye job sidder han nemlig i Center for Global Rådgivning hos Energistyrelsen og hjælper staten med at skabe grøn omstilling i andre lande.

”Jeg tænkte, at jeg i Global Rådgivning fik endnu større mulighed for at hjælpe med at få den grønne omstilling på vej globalt. Så det er et meget meningsfuldt arbejde,” fortæller han.

Til daglig rådgiver Søren Kjersgaard Hansen lande i, hvordan de bedst muligt kan integrere vedvarende energi i deres energisystemer. Kerneområdet i Søren Kjersgaard Hansens arbejdsopgaver er havvind. Et område, som Danmark hidtil har haft stor succes med.

For ham er det betydningsfuldt at bidrage til bæredygtig udvikling.

”Det er den største problemstilling, vi står over for i verdenssamfundet. Hvis vi skal give vores planet videre i nogenlunde god behold til fremtidige generationer, er vi nødt til at handle nu,” siger han.

Stor efterspørgsel på viden om grøn omstilling

Ifølge Søren Kjersgaard Hansen er der stor efterspørgsel på viden om hav- og vindenergi verden rundt.

På baggrund af de succeser og erfaringer, Danmark har på dette område, rådgiver han lande i, hvordan de kan implementere lignende bæredygtige løsninger.

”Konkret rådgiver vi ved at kompetence- og kapacitetsopbygge, så landene kan udtænke og implementere deres egne ambitioner. Dette kan fx udmønte sig i, at vi holder workshops for de lokale energimyndigheder, hvor vi præsenterer de danske erfaringer og samarbejder med deres embedsmænd om, hvordan den viden kan bruges i deres kontekst.” siger Søren Kjersgaard Hansen.

Dansk-indisk samarbejde

Energistyrelsen har opbygget partnerskaber med 16 lande, der samlet set står for over 60% af den globale CO2-udledning, mens Danmark kun er ansvarlig for 0,1% ifølge tal fra Energistyrelsen.

Formålet med partnerskaberne er at fremme vedvarende energi og energieffektivisering og ikke mindst at reducere barrierer for investeringer i grønne løsninger. Som rådgiver er Søren Kjersgaard Hansen med til at overføre Danmarks erfaringer med grøn energi til partnerlandene, så de kan integrere lige så værdifulde bæredygtige løsninger.

Med det internationale samarbejde bidrager Danmark altså til at sænke den globale CO2-udledning.

”Danmark og Indien har underskrevet en strategisk klima-energi-aftale, og vi er partnere inden for off-shore, hvor vi bl.a. skal hjælpe dem med at få havvind integreret i Indien,” fortæller Søren Kjersgaard Hansen.

Ud af de 16 partnerlande arbejder han mest med Indien og Indonesien. I Indien har han fx hjulpet med at skabe klarhed over, hvad det vil koste at producere strøm via havvind.

”Det giver de indiske partnere en bedre indikation af, hvad det kommer til at koste at lave vind og kan være et grundlag for deres fremtidige beslutningstagning,” fortæller han.

Derudover skal han hjælpe med et studie, der fokuserer på, hvor mange jobs der potentielt kan blive skabt i Indien ved at etablere en havvindmøllepark, og hvad der i fremtiden bør ske med de indiske havne, hvis de skal opnå både kapaciteten og logistikken til havvind. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Færdselsstyrelsen
Job
Indenrigs- og Sundhedsministeriet
Job
Slagelse Kommune
Job
Kriminalforsorgen
Job
Socialpædagogerne
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet