Færdig på studiet

Patricks studietid: "Turbulent, men uforglemmelig"

25.5.2021

af

Foto: Privatfoto

Foto: Privatfoto

Patrick Langkilde Andersen afleverer sit speciale på tirsdag og begynder som advokatfuldmægtig hos Winsløw til september. Han vil huske tilbage på en fantastisk studietid, men han ser også frem til at kunne koncentrere sig om jobbet.

I 2016 startede Patrick Langkilde Andersen på jurastudiet på SDU. Her i 2021 er han fyldt 26 år og er netop i gang med at skrive sit speciale om borgernes indrettelseshensyn, som er et lidt teknisk og nørdet begreb inden for fast ejendom og forvaltningsret på jurastudiet. 

Hvis han skal beskrive studietiden i en sætning lyder svaret: 

"Turbulent, men uforglemmelig."

De opfølgende ord kommer prompte. 

"Det har været en fantastisk tid, selv om det på visse tidspunkter har været hårdt – især op til eksaminer. Universitetslivet har virkelig været gennemsyret af fælleskaber – både på ens eget studie, men også hvis man har søgt lidt bredere ud i diverse foreninger," siger Patrick Langkilde Andersen.

Ingen fortrydelse her

Han understreger, at der har været fuld fart over feltet med både studie, studiejob og engagement i foreningslivet, hvor en tjans som bestyrelsesformand i Juridisk Forening på SDU blandt andet kan nævnes. 

Han fortryder ingenting i forhold til sin studietid, men han vil gerne indrømme, at han måske godt kan være bange for, at han ikke har nydt tiden til fulde. Han har været fokuseret og målrettet. Og hele tiden været videre til nye ting. 

"Jeg har været meget fokuseret på det faglige og at gøre det godt dér samt prioriteret at have et studiejob og en bestyrelsespost," siger han og fortsætter:

"Det kan godt være, jeg måske har misset lidt på den sociale front, da jeg nogle gange er gået lidt tidligere hjem fra byen og sociale arrangementer. Måske har jeg misset nogle tømmermænd med kammeraterne, men det er ikke noget, jeg er ked af."  

Klogere på sig selv

Foruden en stor teoretisk viden har de mange år på universitetet også gjort Patrick Langkilde Andersen klogere på sig selv. Han har fundet ud af, hvor meget han egentlig kan præstere under pres. Han har altid haft store forventninger til sig selv, og det har til tider været udfordrende at få forventningerne til at gå op i en højere enhed med studie, arbejde og frivillige aktiviteter. Især på starten af kandidaten fandt han ud af, at det til tider var hektisk med de mange timer på jobbet. 

"Man kan diskutere, om det var den rette beslutning, men jeg valgte at knokle på, for jeg har altid været typen, som arbejder hårdt. Jeg valgte blandt andet at sove lidt mindre i en periode for at få mest ud af døgnet, så jeg kunne nå alle mine ting. Desuden blev jeg god til at planlægge og strukturere tiden, så hverdagen kunne fungere," siger han.

Er jeg god nok?

Han glæder sig meget til september, hvor han tiltræder som advokatfuldmægtig hos Winsløw. Især ser han frem til kun at skulle fokusere på én ting: Arbejdet. 

"Det har til tider været lidt udfordrende at skulle fokusere både på studie og studiejob. Det bliver rart at kunne komme hjem fra arbejde og ikke skulle læse op til en eksamen eller lignende," siger han. 

Selv om han glæder sig til en hverdag med fuldtidsjob, så kan han også godt være lidt nervøs for den kommende tid. De store forventninger til egne evner spiller nemlig et puds.

"Jeg kan godt frygte, at jeg ikke kan leve helt op til mine egne forventninger og evner," siger han. 

Væk med spontaniteten

Livet som studerende har været præget af en del selvstudie, og det har været muligt at disponere tiden, som man nu engang havde lyst til. 

Den fleksibilitet er ikke i ligeså høj grad til stede på arbejdsmarkedet, og Patrick Langkilde Andersen kan derfor godt se, at der skal gives afkald på nogle sociale ting. 

"Jeg skal pendle fra Odense til København hver dag, og det er en branche, som er kendetegnet ved meget arbejde, så min hverdag bliver virkelig fyldt ud. Winsløw har et målrettet fokus på trivsel og gode arbejdsvilkår, så alt skal nok blive godt," siger han og tilføjer:

"Der bliver nok ikke altid tid til spontane besøg hos forældrene eller svigerforældrene, den hyggelige middag med vennerne i løbet af hverdagen og andre sociale arrangementer. Jeg tror nu ikke, jeg kommer til at gå glip af så meget, men det ligger da i baghovedet."

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Erhvervsministeriets Departement
Job
Dommerudnævnelsesrådet
Job
Roskilde Handelsskole
Job
Økonomistyrelsen
Job
Social- og Boligstyrelsen
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet