Et år med corona

Mads var i USA under pandemien: ”Min udlængsel er stillet for en stund”

8.3.2021

af

Privatfoto

Privatfoto

Da corona-krisen brød ud i foråret 2020, var Mads Wædegaard i praktik på den danske ambassade i Washington DC. Et ophold, som har fået ham til at sætte pris på Danmark.

Det skulle have været det helt store udlandseventyr for statskundskabsstuderende Mads Wædegaard, da han for et år siden satte kursen mod den danske ambassade i Washington DC.

Coronavirussen satte dog en brat stopper for mange af de planlagte oplevelser og ændrede ligeledes arbejdsopgaverne på ambassaden. Især den sociale kontakt med andre var svær at få opbygget, når man som helt ny praktikant kommer til en by, der er lukket ned.

Desuden følte Mads Wædegaard også en vis usikkerhed, når det drejede sig om det amerikanske sundhedsvæsen, og hvordan man lige skulle gribe en pandemi an.

”Jeg kom aldrig direkte i kontakt med det amerikanske testsystem, men det var svært at finde hoved og hale i, hvad man som udlænding skulle gøre, hvis uheldet var ude. Ambassaden havde forsynet os med en liste over de klinikker, vi kunne besøge, men derovre er tingene mere overladt til individet. Jeg er enormt lettet over at være tilbage i Danmark, som har et testsystem, der virker, og hvor der er lettere adgang til sundhedssystemet. Det er dejligt at være tilbage i velkendte omgivelser,” fortæller Mads Wædegaard.

Ro på bagsmækken

At vende hjem til Danmark har været en klar kontrast til praktikopholdet i larmende USA. Alt er bare større, vildere og mere larmende på den anden side af Atlanten.

”Jeg savner egentlig ikke, at ting eskalerer til ekstremer. Der sker lidt flere ting i USA, og de ting, der sker, har andre proportioner end i Danmark. Mens jeg var derovre, kørte Black Lives Matter-protesterne stadig, der var undtagelsestilstand, og byer lukkede ned grundet corona. Der er lidt mere ro på bagsmækken herhjemme,” siger han.

Karriere i Danmark

Efter sin hjemkomst har Mads Wædegaard fortsat sine studier ved Københavns Universitet, og så er han begyndt som studentermedhjælper hos Deloitte Consulting. Her arbejder han 95% af tiden hjemmefra, men han føler sig virkelig privilegeret ved at have jobbet, da det afhjælper den ensomhed, som mange unge lider under for tiden.

”Jeg er heldig af at have et job, der både lægger beslag på en del af min tid og giver mig en følelse af at være produktiv. Derudover er det rart at kunne have kontakt til mine kolleger via Microsoft Teams,” siger han.

Praktikopholdet har ikke direkte afskrækket Mads Wædegaard fra igen at søge udenlands. Som han selv siger, vil han ikke udelukke, at han på lidt længere sigt vil arbejde et par år i udlandet, men lige nu og her er han rigtig glad for at være hjemme i Danmark.

”Et af formålene med mit praktikophold var at prøve at arbejde i udlandet, og her er jeg kommet frem til, at jeg nok gerne vil have en karriere i Danmark. Min udlængsel for det store udland er i hvert fald stillet for en stund. Vi har det nu meget godt herhjemme,” siger han. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Djøf
Frist 2. okt. 2023
Job
Odense Kommune
Job
Kommune Kujalleq
Job
TACK International A/S
Job
Grønlands Selvstyre, Skattestyrelsen
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet