Djøf mener

Lad de gode idéer flyve videre, når Danmark åbner

22.3.2021

af

Foto: Djøf

Foto: Djøf

Under corona har vi flyttet barren for, hvad vi kan sammen. Det skal politikere og chefer huske, når hverdagen vender tilbage: Giv medarbejderne plads og fleksibilitet, skriver Djøf Offentligs formand, Sara Vergo.

I begyndelsen af marts var jeg for første gang i næsten tre måneder en tur i København. Jeg deltog i Djøf-webinaret 'Da friheden forsvandt' sammen med formanden for Djøfs Jurapanel, professor Jens Elo Rytter. Vi diskuterede corona-krisens udfordringer. Både dem, samfundet døjer med, og dem, vi selv personligt slider med.

I toget på vej fra Sydsjælland slog det mig, hvor meget jeg nød at bevæge mig væk fra hjemmeboblen og ud blandt andre voksne mennesker.

Vinteren har været mørk og lang. Mennesker har mistet. Deres kære, deres arbejde eller deres virksomhed. Unge har fået ødelagt højskoleophold, studieopstart eller udlandseventyr. Ældre har været isoleret.

Mange af os arbejder stadig hjemme – overladt til os selv og små, virtuelle vinduer, hvor kollegerne sidder. Selv om jeg også har hygget mig i vinterpuppen med surdej, strikketøj, puslespil og ikke mindst mere tid med ungerne, tærer det på mig nu.

Corona frarøver mig nemlig noget af det, jeg holder allermest af: Den personlige kontakt ansigt til ansigt. Samarbejdet og pingpongen. Jeg er træt af distancen.

Men corona har også ændret betydningen af distance. I webinaret deltog fx flere hundrede engagerede mennesker fra hele landet. Jeg synes, at det har været fantastisk gennem det seneste år at opleve, hvordan vi nu kan samle mennesker i Brønderslev, Bogense og Brøndby – på samme tid, i samme møde. Vi kan virkelig flytte noget, og flytte det hurtigt, når vi står sammen om at løse fælles udfordringer. På tværs af holdninger og fag.

Corona er her i den grad stadig. Og vi skal holde fast og holde smitten under kontrol. Men vi trænger også til forår og lidt lys i mørket.

Derfor glæder jeg mig til Djøfs store forårsfejring, 'Når Danmark åbner', den 25. marts. Det hele foregår online, så kom og vær med til at 'åbne Danmark', når medlem af Djøfs Corona Task Force Lykke Friis, Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, og professor i psykologi Svend Brinkmann giver deres bud på, hvordan vi vikler os ud af coronaens jerngreb med ny styrke og energi.

Under corona har vi flyttet barren for, hvad vi kan sammen.

Det skal vi huske, når hverdagen vender tilbage. Det skal politikerne huske. Og det skal cheferne huske. Giv medarbejderne plads og fleksibilitet. Til at tænke nyt. Til at samarbejde. Til at fejle – og til at lære af fejlene. Og ikke mindst til at være sammen, se hinanden i øjnene, småsludre foran kaffemaskinen.

For er der noget, vi har lært af corona, er det, at relationer er livets salt. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Færdselsstyrelsen
Job
Indenrigs- og Sundhedsministeriet
Job
Slagelse Kommune
Job
Kriminalforsorgen
Job
Socialpædagogerne
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet