Leder

Tak for en fantastisk indsats under corona

20.1.2021

af

Foto: Djøf

Foto: Djøf

Corona-krisen har vist, hvad danske arbejdspladser kan, selv under de allersværeste forudsætninger. Og hvad vi som samfund vinder, når det private og det offentlige arbejder tæt sammen.

For præcis ét år siden indledte jeg håbefuldt min leder med sætningen: ”Jeg glæder mig til det år, der venter.” Set i bakspejlet er det næppe en underdrivelse at sige, at de forhåbninger blev gjort til skamme.

2020 blev et vanskeligt år. Og ét, som desværre rækker ind i det nye. Allerværst selvfølgelig for dem, der mistede familie, venner eller kolleger til coronaen. Men også hårdt for dem, der har mistet arbejde eller virksomhed, og dem, der lige nu kæmper med en usikker fremtid.

Coronaen har vendt op og ned på vores liv – både det sociale og det arbejdsmæssige. Og mange kan se tilbage på et år med markant længere arbejdsdage – og nye og vanskelige arbejdsforhold. Også mange djøfere. Dem, der har knoklet i døgndrift på at få danskere hjem fra udlandet. Dem, der har skrevet hastelovgivning og lavet retningslinjer. Dem, der har organiseret kriseindsatser, testcentre og akut-telefoner. Dem, der har kæmpet for at holde private virksomheder oven vande og været med til at omsætte privat produktion til brugbare bidrag i kampen mod corona. Og mange flere.

Djøfere har – ligesom mange andre faggrupper – knoklet for Danmark og fællesskabet i 2020.

Sidste år på denne tid glædede jeg mig til lanceringen af vores Mere til fælles-kampagne. Hvor vi hyldede samarbejdet mellem faggrupper og opfordrede til at vise ledere og medarbejdere mere tillid. Og kom med et konkret udspil til en nærhedsreform, så medarbejderne – sosuer, sygeplejersker, læger, pædagoger, socialrådgivere, HK’ere, djøfere og alle andre – får langt større faglig frihed til at tilrettelægge arbejdet.

Nu har vi lavet minidokumentaren ’Da corona-krisen ramte’ (som du kan se her eller ved at trykke midt på billedet herover). Den fortæller historien om fire menneskers corona-indsats i foråret. En hyldest til de mange, der ydede en ekstraordinær indsats, da pandemien ramte, og som stadig gør det i dag. Og et vidnesbyrd om, hvad vi som samfund kan, når vi har en fælles mission. Når faggrupper står skulder ved skulder. Når faglighed og samarbejde driver værket.

Corona har – foruden alt det dårlige, virussen har bragt med sig – vist, hvad danske arbejdspladser kan, selv under de allersværeste forudsætninger. Og hvad vi som samfund vinder, når det private og det offentlige arbejder tæt sammen og udnytter hinandens styrker.

Det har vist, at et positivt kursskifte i den offentlige sektor er muligt. Det er, trods et svært 2020, en god ting at tage med videre. Erfaringerne bør blive startskuddet til den reform af den offentlige sektor, som Mette Frederiksen så længe har lovet. Og som vi stadig kun har fået en forsmag på. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Djøf
Frist 2. okt. 2023
Job
Odense Kommune
Job
Kommune Kujalleq
Job
TACK International A/S
Job
Grønlands Selvstyre, Skattestyrelsen
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet