Alternativt studiejob

Laust ejer to firmaer ved siden af studiet

22.9.2020

af

Privatfoto

Privatfoto

Laust Skrudland er virksomhedsejer ved siden af sine studier på CBS. Det giver en presset kalender – men alligevel er han på jagt efter et studiejob.

Til daglig går 20-årige Laust Skrudland på 1. semester på erhvervsøkonomi og projektledelse på Copenhagen Business School. Ved siden af læsning af pensum, møder med studiegruppen og eksamener ejer han også to virksomheder.

Dels har han siden 2016 udlejet højtalere i firmaet lej1soundboks.dk. Derudover købte han sig i april 2020 ind i Pro-Screens, som tilbyder digitale multitasking-løsninger. Virksomhedens omsætning er vokset de seneste måneder, efter at corona-virussen har gjort hjemmearbejde og onlineundervisning til hverdagskost for mange danskere.

Serie: Alternative studiejob

Blandt de studerende medlemmer af Djøf har cirka fem ud af seks studierelevant arbejde i løbet af årene på universitet. For en del af dem bliver studiejobbet også indgangen til det første job som færdiguddannet.

Men der er også masser af studerende, der bruger deres fritid på arbejde, som ikke umiddelbart virker studierelevant. I denne serie taler vi med nogle af dem og spørger, hvad de tager med sig fra de alternative studiejob.

Indtil nu har vi interviewet:

Hvem skal vi tale med?

Har du selv et usædvanligt studiejob? Eller kender du en studerende, vi burde skrive om? Send os en mail på djoefbladet@djoef.dk.

Som ejer befinder Laust Skrudland sig et helt andet sted i hierarkiet, end man normalt gør i et studiejob.

”Som virksomhedsejer har du 100 % det overordnede ansvar, og det tiltaler mig en del. Jeg får nyttige erfaringer i at tage selvstændige beslutninger og lægge de overordnede strategier for virksomhederne. De, der ’bare’ har et normalt studiejob, skal i højere grad end mig adlyde ordrer,” siger han.

Jagter studierelevant job

Selvom Laust Skrudland nyder blandingen af frihed og ansvarsfølelse ved at eje de to virksomheder, er han på udkig efter et studierelevant job, der skal supplere hans allerede travle hverdag. Den pressede kalender lyder lige p.t. i omegnen af 45 timer på studiet – alt afhængig af hvor meget der skal læses – og omkring 15 timer på arbejdet.

Men Laust Skrudland føler, at der er tid og overskud til mere, for han mener nemlig, at kombinationen med skole, studiejob og iværksætteri vil have en positiv effekt på den lange bane og give ham nyttige redskaber med i videre i karrieren.

”Jeg tror, at det vil være gavnligt for mig at have et studiejob med en overordnet chef, hvor jeg kan drage nogle nyttige erfaringer af hans eller hendes måde at takle udfordringer på og lægge strategier på samt få en bedre indsigt i forskellige ledelsestyper,” forklarer han.

Hvor det pågældende studiejob skal være, er den unge studerende endnu ikke afklaret med. Han ser tiden lidt an og holder løbende øje med stillinger, indtil det rette match dukker op.

Direkte adspurgt om de større fremtidsscenarier har Laust Skrudland ingen konkrete svar.

”Jeg har ingen fast endestation for min karriere, så jeg er åben for det meste,” siger han. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Dommerudnævnelsesrådet
Job
Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen
Job
KL - Kommunernes Landsforening
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet