Nyt job

"Jeg har ikke nogen plan B"

08-09-2020
3 min.
Fridda Flensted-Jensen vurderer, at markedet for personlig hjemmetræning er eksploderet efter udbruddet af corona-virus. Foto: Johan Rutherhagen

Midt i corona-krisen forlod Fridda Flensted-Jensen jobbet som kommunal chef og startede eget firma inden for personlig hjemmetræning. "Det er helt anderledes at vide, at hvis jeg ikke begynder at tjene penge til december, så er der ikke nogen penge i min familie," siger hun.

Fridda Flensted-Jensen har skiftet jobbet som kontorchef i Københavns Kommune ud med titlen som adm. direktør i sin egen virksomhed. Hvor hverdagen igennem de seneste fem år har stået på digitalisering og innovation i den offentlige forvaltning, står den altså nu på iværksætteri og udbredelse af personlig hjemmetræning.

Selv om Fridda Flensted-Jensen synes, at det har været sjovt, udfordrende og lærerigt at arbejde med offentlig innovation, passer den nye tilværelse hende godt.

”Det er fedt at sidde i toppen. Det er fedt at være CEO. Det er fedt at kunne bygge sit eget. Jeg har en investor, jeg har en co-founder, men det er mig, der sætter retningen. Jeg skal ikke gå på kompromis med politiske spil. Der er én vej, og det er fremad,” forklarer Fridda Flensted-Jensen begejstret.

Erfaringer med djøfisering

Fem år i Københavns Kommune har givet Fridda Flensted-Jensen en række erfaringer, hun trækker på i dag. Det drejer sig især om at kunne strukturere, systematisere, lave analyser, forstå og positionere sig i forhold til politiske og organisatoriske agendaer.

Hun betragter den offentlige sektor som en sjov størrelse, hvor det kan gå helt vildt langsomt, og samtidig skal alting pludselig gå utrolig hurtigt, fx når der skal skrives en indstilling til politikerne.

”Jeg har lært helt vildt meget om at djøfisere sætninger, så ingen længere rigtig ved, hvad der står. Hvis du ikke har sagt noget helt præcist, så skal du heller ikke noget helt præcist bagefter. Og så kan man få det til at flaske sig,” forklarer Fridda Flensted-Jensen.

Fra drøm til planlægning

Siden sommeren 2019 har Fridda Flensted-Jensen arbejdet målrettet frem mod at nå dertil, hvor hun er i dag: CEO for egen virksomhed grundlagt sammen med hendes forretningspartner og CTO samt en investor. Det har krævet planlægning på både det professionelle og personlige plan. Forbruget er skåret ned til et minimum, det er afgørende, at kæresten kan beholde sit job, og der er taget pant i sommerhuset.

Er du villig til at sætte hele din opsparing og dine børns hjem over styr?

"Jeg er villig til at tage en stor risiko – fordi jeg tror på, at det er en stor gevinst økonomisk, og at det er godt for børnene og familien samtidig," siger Fridda Flensted-Jensen.

Ønsket om at starte egen virksomhed, skabe sit eget produkt og sælge det har Fridda Flensted-Jensen haft, siden hun var ung. Men idéen om at arbejde med personlig hjemmetræning kom først, da hun stiftede bekendtskab med træningsformen, efter at hun blev mor for anden gang.

Ingen tid til bekymringer

At hun har taget skridtet fuldt ud og omsat drømme og tanker om egen virksomhed, har ”sat en skruetvinge på,” som hun formulerer det. Siden hun forlod Københavns Kommune d. 31. marts, har der hvilet et stort pres på hende.”Det er helt anderledes at vide, at hvis jeg ikke begynder at tjene nogle penge til december, så er der ikke nogen penge i min familie. Jeg skal have det til at fungere. Jeg skal ud, jeg skal tale med andre, jeg skal have andre engageret i projektet,” forklarer Fridda Flensted-Jensen.

Men det er ikke kun det tunge ansvar, der følger med tilværelsen som iværksætter.

”Jeg synes, at friheden er helt fantastisk. Ikke at skulle være på noget tidspunkt på nogen bestemte tidspunkter på noget bestemt sted; at min kalender ikke er totalt styret af medarbejdere, kollegaer, chefer og direktører, som booker møder ind. Det er en kæmpe frihed,” fortæller Fridda Flensted-Jensen.

Hun er klar over, at hvis virksomheden fejler, har karrieren taget en drejning. Det står i modsætning til det, hun beskriver som en tryg tilværelse som kontorchef. Hvis et projekt mislykkes i det offentlige, har man fortsat en karriere. Men der er ikke plads til bekymringer eller tvivl om, at hun har valgt det rigtige for sig selv, eller at virksomheden skulle mislykkes.

”Den fejler ikke. Jeg har ikke nogen plan B. Og jeg har ikke lyst til at have en plan B. Jeg kan slet ikke forestille mig, at det ikke ender med at lykkes.”

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.