Nyt job

Professor rykker til ny business-satsning i Aalborg

21-09-2020
2 min.
Professor Michael S. Dahl motiveres af at kunne kaste sig over problemstillinger, der er relevante for omverdenen. Privatfoto

Michael S. Dahl har skiftet Aarhus Universitet ud med Aalborg Universitet. Her skal han styrke forskningen og uddannelserne ved universitetets nye business school.

Michael S. Dahl, der er uddannet cand.oecon. og ph.d., er blevet ansat som professor ved Aalborg University Business School. Han kommer fra en tilsvarende stilling ved Institut for Virksomhedsledelse ved Aarhus Universitet.

Aalborg University Business School bygger på det tidligere Institut for Økonomi og Ledelse ved Aalborg Universitet og blev indviet 1. september. Målet er at styrke forskningen og uddannelserne i økonomi og erhvervsøkonomi på universitetet. Derfor er Michael S. Dahl blevet ansat som professor og forskningsleder for strategi, organisation og ledelse – en kernefaglighed på de erhvervsøkonomiske uddannelser.

Hvad er dine forventninger til din nye stilling?

”At vi kan være relevante for omverdenen og lave forskning, der kan finde anvendelse og være direkte inspiration for virksomhedsledere og beslutningstagere i Danmark,” siger Michael S. Dahl og uddyber:

”Vi skal styrke vores uddannelser, så vores kandidater har de kompetencer, der efterspørges i forhold til ny teknologi og digitalisering. Fx bruger man data til at træffe beslutninger i strategi og HR. Vores kandidater skal være kompetente til at navigere i det og forstå, hvilke systemer der skal bruges, hvordan de skal implementeres, og hvilke begrænsninger de har.”

Michael S. Dahls egen forskning handler om ledelse og organisatoriske problemstillinger, fx rekruttering og fastholdelse af medarbejdere. Han fokuserer på små- og mellemstore virksomheder samt iværksættervirksomheder – virksomhedstyper, der kendetegner den danske og nordjyske erhvervsstruktur.

Han forsker i virksomhederne i et makroperspektiv – frem for enkelte virksomheder – ved at analysere store datasæt.

Han deler selv sin forskning op i grundforskning, hvor der kan være behov for yderligere forskning, og forskning, der finder mere direkte anvendelse. Det kan fx være ledelsesprincipper og struktureringen af incitamentssystemer, der motiverer medarbejdere, og samtidig bevarer tilfredsheden blandt dem.”Vi gør det, fordi vi gerne vil gøre en forskel. Samtidig er vi motiverede af at kaste os over spørgsmål, som vi synes er spændende at belyse. Det kan vække international opmærksomhed,” siger Michael S. Dahl og tilføjer:

”Det er det, der motiverer mig og mange af de forskere, der er omkring mig.”

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.