NYT JOB

Fra regeringens inderkreds til toppost i fagbevægelsen

03-08-2020
2 min.

Efter 11 år som øverste kommunikationschef for regeringen og ledende pressesekretær for skiftende statsministre bliver Jakob Bøving Arendt nu direktør i Kost og Ernæringsforbundet. Her skal han få sundhedspolitik længere op på dagsordenen.

Som chef for regeringens kommunikationsenhed og statsministerens pressesekretær har Jakob Bøving Arendt været helt tæt på statsministeren og andre toppolitikere, men når han nu snart ’smøger forklædet op’ som direktør for Kost og Ernæringsforbundet, får han helt andre opgaver – som dog også har at gøre med politik.

”Jeg synes, at det er enormt meningsfuldt at tænke sundhedspolitik som forebyggelse i stedet for behandling. At synliggøre medlemmernes bidrag til at løse samfundsproblemer som fejlernæring, underernæring, fedme og skabe et mere bæredygtigt samfund. Det håber jeg på at kunne bidrage til," siger Jakob Bøving Arendt.

Han blev kontaktet af et rekrutteringsbureau, som det er almindeligt for den type job, og efter forskellige tests og samtaler faldt ansættelsen på plads.

Opgaven er også at kæmpe for, at de 8.500 medlemmers indsats bliver værdsat, og at de har ordentlige arbejdsvilkår inden for fag som økonoma, ernæringsassistent, klinisk diætist, professionsbachelor i ernæring og sundhed m.v.

Desuden vurderer han, at medlemmerne sidder på en faglighed, som kan være med til at løse samfundsmæssige problemer som at skabe mere bæredygtig ernæring.  

”Jeg håber, at jeg kan bidrage til, at medlemmernes indsats i højere grad bliver påskønnet. Både i forhold til de samfundsproblemer, de kan løse, og til at forbedre de forhold, de arbejder under. Det giver enormt god mening for mig," siger Jakob Bøving Arendt.

Kommer til at savne embedsfolk

Han møder ikke med et langt CV fra fagbevægelsen, men har til gengæld arbejdet med kommunikation for skiftende regeringer og haft at gøre med samtlige ministerier. Desuden har han ledererfaring fra tiden som chef for regeringens kommunikationsenhed. Den ballast regner han med at bringe i spil i sit nye job.

”Jeg har i hvert fald en idé om, hvordan politikerne tænker, og hvordan medierne arbejder. Det tror jeg er ret vigtigt i forhold til at få sat noget på dagsordenen og få gjort opmærksom på, at de her medlemmer faktisk sidder med løsninger på nogle væsentlige samfundsproblemer," siger han.

I det nye job bliver arbejdsrytmen mindre hektisk, men Jakob Bøving Arendt siger, at han efter 11 år på Slotsholmen ’har fået sit skud adrenalin’. Han regner med at kunne undvære det hektiske arbejdsliv, men vil savne det tætte samarbejde med embedsfolkene.”Jeg kommer så meget til at savne de kompetente mennesker, jeg har arbejdet sammen med. De dedikerede embedsfolk og kommunikationschefer, der sætter en ære i at tjene de skiftende regeringer, er bundloyale og stiller altid op," siger han.

Nu er opgaven så at sætte sig ind i direktørjobbet, hvor han får ansvar for de 35 medarbejdere i Kost og Ernæringsforbundets sekretariat i Holmbladsgade i København. I første omgang vil han snarest muligt lytte til chefer, medarbejdere og hovedbestyrelsen og sandsynligvis tage rundt i landet og mødes med regionsrådsformænd for at finde ud af, hvad det er for et sted, han er landet.

Og det må meget gerne foregå ude i køkkenet, på klinikken, på hospitalsafdelingen eller hvor de ernæringsprofessionelle nu arbejder.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.