Nyt job

"Der har aldrig været større momentum for den grønne dagsorden end lige nu"

31.8.2020

af

Privatfoto

Privatfoto

Søren Mollerup Dawes jagt efter grøn mening i arbejdslivet har fået ham til at skifte fra DR til Danmarks Naturfredningsforening. Et spring, som er mindre, end man måske kunne tro.

Efter fem år med strategi og udvikling i statsradiofonien har Søren Mollerup Dawe forladt DR og for at blive ledelseskonsulent hos Danmarks Naturfredningsforening.

Brancheskiftet fra offentlig virksomhed til lobbyorganisation – fra radio, tv og digitale medier til natur, miljø og klima – har været motiveret af et ønske om at arbejde med det, som Søren Mollerup Dawe betegner som den vigtigste samfundsmæssige dagsorden. Og tidspunktet var interessant, forklarer han.

”Der har aldrig været et større momentum for den grønne dagsorden end lige nu, hvilket kom tydeligt til udtryk ved seneste folketingsvalg. Befolkningen kræver klima-handling, og der skal Danmarks Naturfredningsforening selvfølgelig spille en vigtig rolle i at få omsat de politiske løfter fra valgkampen til konkret handling.”

For Søren Mollerup Dawe, der er cand.scient.pol. fra Københavns Universitet, er det afgørende at have et job, der tjener et højere formål med samfundsmæssig betydning.

”Det vigtigste kriterium for mig i mit arbejdsliv er, at jeg vil arbejde for en sag, som jeg synes er rigtig vigtig, og hvor jeg føler, at jeg arbejder et sted, hvor man kan gøre en forskel.”

Et long shot

Det kan virke som et stort spring fra DR, hvor Søren Mollerup Dawe arbejdede som strategikonsulent, til Danmarks Naturfredningsforening.

”Jeg tænkte, at det var lidt et long shot, fordi jeg kom fra medieverdenen.”

Men der er alligevel klare ligheder i de to stillinger. I DR lærte Søren Mollerup Dawe at arbejde med forandring af en organisation midt i en periode præget af politiske krav om en historisk nedskæring på 20% af DR's budget. Samtidig skulle DR håndtere markante forandringer i danskernes medievaner.

”Man kan sige, at jeg har skiftet sektor, men der er mange overlap i selve stillingen. Og så har jeg jo arbejdet i en organisation, der i den grad har skullet forandre sig. Og Danmarks Naturfredningsforening står også over for at skulle forandre sig, hvor man bl.a. skal arbejde med at gøre foreningen mere attraktiv for flere, så fx flere børn og unge får lyst til at engagere sig.”

Ud over at Søren Mollerup Dawe betragter den grønne omstilling som tidens vigtigste sag, er det ikke kun den faglige og politiske interesse, der har trukket ham i retning af naturen.

Ønsket om at gøre en forskel for miljøet og klimaet er også båret af en personlig glæde over at færdes i det fri.

”Den ro, naturen kan give, og de oplevelser, man kan have derude sammen med andre, det giver bare så meget mening i en hverdag, som ellers kan være meget hektisk. Der synes jeg, at naturen kan tilbyde noget helt unikt – skabe noget mening.” 

Søren Mollerup Dawe

2020 Ledelseskonsulent, Danmarks Naturfredningsforening

2015 Senior strategikonsulent, DR

2013 Fuldmægtig, Erhvervsstyrelsen

2013 Cand.scient.pol., Københavns Universitet

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Dommerudnævnelsesrådet
Job
Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen
Job
KL - Kommunernes Landsforening
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet