Alternativt studiejob

Mads arbejder som cykelrytter: ”Det giver en mental robusthed”

31-08-2020
2 min.
Cykeltræningen kan tage op mod 30 timer om ugen. Mads Rahbek tjener lidt på at cykle, men indtægten kan ikke stå mål med at have et almindeligt studiejob 10 timer om ugen. Privatfoto

24-årige Mads Rahbek studerer til daglig på Aarhus BSS, og så er han cykelrytter. Et noget atypisk studiejob, men de mange timer på landevejene giver alligevel værdifulde erfaringer til cv'et.

Når Mads Rahbek ikke er i gang med at passe sine cand.merc.sol.-studier på Aarhus Universitet, cykler han. For ved siden af studiet er han en del af cykelholdet BHS-PL Beton Bornholm.

Holdet hører til på såkaldt kontinentalniveau, der er den tredje liga inden for cykelverdenen. Det betyder, at holdet ikke er professionelt, men selvom det ikke er på allerhøjeste niveau, er det ikke få timer, Mads Rahbek sidder i sadlen.

”Mine træningstimer afhænger meget af året, men en gennemsnitlig træningsuge lyder på 15-20 timer om ugen. Hvis jeg træner hen imod et stort løb eller et bestemt mål, er det nok snarere 25-30 timer,” siger han.

Herudover kommer der deciderede løb rundt omkring i Danmark og Europa, transport frem og tilbage, restitution og andre ting, der hører til livet som cykelrytter. De mange timer på landevejen styrker hans fysiske formåen, men han mener også, at livet som cykelrytter giver en lang række nyttige redskaber, som han kan bruge i sin kommende karriere. 

”Det giver en mental robusthed at være cykelrytter. Du skal virkelig være omstillingsparat, og du lærer dine fysiske og mentale grænser at kende. Herudover lærer du også at strukturere din tid, når du har et studie at passe,” lyder det fra den cyklende studerende.

Ville tjene mere på almindeligt studiejob

Eftersom BHS-PL Beton Bornholm ikke kører med et professionelt set-up, kan holdet ikke tilbyde en fed hyre til Mads Rahbek og de andre ryttere. Holdet aflønner i form af en slags lommepenge, og Mads Rahbek ønsker ikke at fortælle det eksakte beløb, men vil gerne give en idé om, hvilket leje der er tale om.

”Min indtægt fra BHS-PL Beton Bornholm er på lavere niveau end dét, som studerende tjener på et studierelevant job på 10 timer om ugen,” forklarer han.

Kaos i Polen

Mads Rahbek ved godt, at han går glip af nogle ting ved ikke at have et studierelevant job, men omvendt giver det andre ting med i bagagen, hvis man spørger hovedpersonen selv.”Jeg tænker egentlig, at det er godt for cv’et at dyrke elitesport. Du har en god fysik, er mental stærk og oplever nogle vilde ting. Jeg har for nylig kørt et løb i Polen, hvor arrangørerne ikke havde styr på noget som helst. Ruten var bl.a. dårligt opmålt, hvilket skabte en del forvirring i cykelfeltet. Her fik jeg nyttige erfaringer i at navigere i kaos,” siger han.

Han vil dog ikke lægge skjul på, at det måske kan komme på tale med et studierelevant job i fremtiden. Som det er lige nu, kan BHS-PL Beton Bornholm nemlig kun tilbyde kontrakt ét år ad gangen.

”Jeg tager det lidt hen ad vejen, men jeg har da overvejet muligheden for et studierelevant job – måske på sidste år af kandidaten. Som det er lige nu, fortsætter jeg med at cykle, men fremtiden kan hurtigt se anderledes ud,” siger han. 

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.