NYT JOB

Josephine skal fundraise i en svær tid for NGO'er

24-08-2020
1 min.
”Jeg har store forhåbninger til, at jeg kan bruge min faglighed og få lov at anvende den erfaring, jeg har oparbejdet,” siger Josephine Svensson, der netop er begyndt som partnerskabsrådgiver i Oxfam IBIS.  Privatfoto

I sit nye job hos Oxfam IBIS får Josephine Svensson brug for sit solide kendskab til udviklingsbistand. Corona-krisen kan nemlig komme til at ramme NGO'er hårdt, og derfor skal hun undersøge nye veje til at skaffe finansiering.

Corona-krisen kan komme til at gøre rigtig ondt på de organisationer, der arbejder med internationale udviklingsprojekter. En del af Josephine Svenssons nye job er da også at udforske mulighederne for nye markeder og partnerskaber på vegne af Oxfam IBIS.

Som ny partnerskabsrådgiver skal hun samarbejde med myndigheder og varetage partnerskaber – det, der også betegnes som institutionel fundraising. Dermed håber hun at kunne bruge sit kendskab til udviklingsbistand og sin ret omfattende erfaring fra NGO-sektoren foruden en politologisk grundviden og indsigt i international politik og viden om bistand.

Josephine Svensson skal nu bl.a. udforske mulighederne for at få flere udviklingsmidler fra nordiske myndigheder, og ud over at tage sig af fundraising forventer hun altså også, at der vil være ekstra fokus på at få mere ud af midlerne i kølvandet på coronakrisen.

”Hvis der kommer en økonomisk recession, bliver pengene nok mere knappe. Så vi må tackle den udfordring på en eller anden måde, da det risikerer at presse landene og begrænse, hvilke projekter der kan udføres”, siger hun.

Hendes seneste job var som kommunikationsrådgiver i Københavns Lufthavne, men her blev hun kun kort tid, fordi hendes opgaver blev væsentligt anderledes efter en strukturændring.Det nye job i Oxfam IBIS ligger da også mere tydeligt i forlængelse af tidligere stillinger i Nordisk Ministerråd og Udenrigsministeriet. Og af studietidens frivillige arbejde og studiejobs i organisationer som CARE, Amnesty International og IFU (Investeringsfonden for Ulande).

”Jeg har store forhåbninger til, at jeg kan bruge min faglighed og få lov at anvende den erfaring, som jeg oparbejdet. Jeg har også altid været meget interesseret i internationale forhold og forestillet mig, at jeg skulle arbejde i en international organisation,” siger hun og tilføjer, at hun ser frem til også at arbejde med konkrete projekter ud over politik-udvikling.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.