E-sport

Firmahold angriber hinanden med granater og stormgeværer

14-08-2020
4 min.
Spillerne på billedet er advokater og advokatfuldmægtige på Kromann Reumerts kontor i Aarhus. Firmaet har også et hold i København. Foto: Tobias Nicolai

117 hold dyster i computerspillet Counter-Strike for at blive de bedste i Kollega-ligaen. Vi har mødt holdet fra advokatfirmaet Kromann Reumert, som har deres eget spillertøj og en ambition om at blive de bedste. Organisationen Dansk Firmaidræt ser et kæmpe potentiale i e-sport for firmahold.

Hver onsdag aften i kampsæsonen dyster advokatfirmaet Kromann Reumerts fem bedste Counter-Strike-spillere mod andre firmahold. De har skudt og kastet granater efter hold fra bl.a. SKAT, Rambøll og Jyske Bank. I computerspillet er de enten terrorister, der skal placere en bombe, eller ’counter-terrorister’, som skal forhindre, at bomben eksploderer.

Firmaerne spiller i Kollega-ligaen, som har 117 tilmeldte hold. Holdet fra Kromann Reumert mødes på en computer-café for at kæmpe mod de andre Counter-Strike-hold over nettet.

”De fleste i firmaet ved, at vi spiller, og synes, det er fedt. Der er sikkert også nogle, der mener, det er tidsspilde. Men mon ikke e-sport som firmaidræt er fremtiden?” siger Mathias Lau Lauritzen, advokatfuldmægtig og initiativtager til holdet.

Spillets fulde titel er: <em>Counter-Strike: Global Offensive</em>. De fleste spillere kalder det for CS:GO.
Spillets fulde titel er: Counter-Strike: Global Offensive. De fleste spillere kalder det for CS:GO. Foto: Tobias Nicolai
Spurgte om lov til at kæmpe for firmaet

Inden holdet kunne spille under Kromann Reumerts navn, skulle det cleares højere oppe. Mathias Lau Lauritzen spurgte derfor Kristian Storgaard, der er partner i virksomheden.  

Ingen i ledelsen var imod idéen, og for Kristian Storgaard ligger et Counter-Strike-hold da også i fin tråd med firmaets fodboldhold, løbeklubber, vinklub og øvrige sociale medarbejderaktiviteter. Medarbejderne arbejder meget, og derfor er det vigtigt, at de har det godt sammen socialt.

”Den slags initiativer gør, at man også godt gider at være sammen med sine kolleger, uden at det handler om arbejde. Og det styrker samarbejdsglæden, når du er retur på kontoret,” siger Kristian Storgaard.

Det var hans idé, at spillerne fik holdtøj. For når fodboldholdet har det, så skal e-sports-holdet da også. Ud over tøjet har firmaet også betalt for deltagelse for i turneringen. Det koster omkring 1.000 kroner om året. Ifølge Kristian Storgaard kan holdet bruges til at vise Kromann Reumert som en attraktiv og moderne arbejdsplads. Nogle af spillerne har endda været med ude på jobmesser for at fortælle om holdet.

Logoet på spillertrøjerne viser den romerske retfærdighedsgudinde Justitia. Hun svinger sværdet lidt mere end normalt. Kromann Reumert havde næppe godkendt det, hvis hun i stedet havde haft et AK-47 stormgevær i hænderne, fortæller Kristian Storgaard, partner i firmaet.
Logoet på spillertrøjerne viser den romerske retfærdighedsgudinde Justitia. Hun svinger sværdet lidt mere end normalt. Kromann Reumert havde næppe godkendt det, hvis hun i stedet havde haft et AK-47 stormgevær i hænderne, fortæller Kristian Storgaard, partner i firmaet. Foto: Tobias Nicolai
Kamp om pladsen

På kampdagen stiller holdet med fem spillere, som bliver udvalgt ud af en bruttotrup på 10. Tre af spillerne er så gode, at de altid er sikret en plads. Og da Mathias Lau Lauritzen er initiativtager til holdet, er han næsten også altid med. Så der er kamp om den sidste plads.

”Der er nogle fra bruttotruppen, der ikke har spillet meget mere end en enkelt offentlig kamp, fordi de simpelthen er for ringe. Men de synes, det er sjovt at være med inde over holdet alligevel,” fortæller han.

Indtil videre er der ingen kvinder på holdet, men de er mere end velkomne til at være med, understreger Mathias Lau Lauritzen.

Holdet spiller i den næstdårligste række i ligaen. De lagde ellers ud med at melde sig ind i den næstbedste.

”Det var ren afklapsning. Vi vandt ikke en eneste kamp, medmindre det var en skrivebordssejr med noget juristeri inde over. I bredde-divisionen er det gået meget bedre. Vi har vundet to grupperunder.”

Planen er, at de inden for 10 år skal være det bedste hold i hele ligaen, griner Mathias Lau Lauritzen.

"Hurtighed, strategisk overblik og samarbejdsevne er nogle af de færdigheder, som er helt essentielle for at få succes i Counter-Strike. Helt uden sammenligning i øvrigt er det faktisk tilsvarende evner, der gør dig til en god kollega og advokat," siger han.

Counter-Strike-spillere kæmper normalt under farverige aliasser som ’gla1ve’, ’olofmeister’ eller ’Xyp9x’. Mathias Lau Lauritzen fortæller, at Kromann Reumerts spillere for det meste bruger deres mail-initialer fra firmaet. En gang imellem kalder han sig dog for ’ungkn1v’ i spillet.
Counter-Strike-spillere kæmper normalt under farverige aliasser som ’gla1ve’, ’olofmeister’ eller ’Xyp9x’. Mathias Lau Lauritzen fortæller, at Kromann Reumerts spillere for det meste bruger deres mail-initialer fra firmaet. En gang imellem kalder han sig dog for ’ungkn1v’ i spillet. Foto: Tobias Nicolai
Dansk Firmaidræt: Kæmpe potentiale i e-sport

Dansk Firmaidræt, som nok mere er kendt for firmafodbold og løbeevents end computerspil, er med i foreningen bag Kollega-ligaen.Merete Spangsberg Nielsen er direktør for Kollegamotion i Dansk Firmaidræt. Hun ser et kæmpe potentiale i e-sport som firmaidræt. Bl.a. fordi det traditionelle idrætsliv er presset, og mange foreninger mister medlemmer. Dansk Firmaidræt involverede sig i e-sport for tre år siden.

”Vi så på fænomenet, som lå og boblede ved siden af den mere traditionelle idræt. De holdt kæmpe-arrangementer med 5.000 deltagere, og mange dyrkede det. Hvad var det, de kunne? De måtte da kunne noget i vores kontekst. Og det kan de jo så også,” fortæller hun.

Hun lader sig ikke skræmme af, at det at spille computer ikke er så fysisk som mere almindelige sportsgrene. For hende er det vigtigste, at kolleger mødes uden for arbejdstiden for at lave noget, som fremmer sammenholdet.

”For at være på toppen som gamer skal du faktisk også være i god fysisk form og have variation i din hverdag. Desuden har e-sport også sin berettigelse i forhold til teambuilding og alt muligt andet. Ligesom almindelig idræt har,” siger Merete Spangsberg Nielsen.

 

Ud over Kollega-ligaen findes der også en liga for studerende.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.