Karriere

Amalie fra CBS lever af at spille fodbold i Liverpool

25-08-2020
3 min.
25-årige Amalie Thestrup er til dagligt angriber for Liverpool FC. Hun har spillet fire A-landskampe for Danmark. PR-foto: Liverpool FC

Amalie Thestrup er både professionel fodboldspiller i Liverpool FC og kandidatstuderende på CBS. Fodbolden er ikke længere et bijob, så struktur og en stor portion vilje er nødvendig for at få studie og arbejde til at hænge sammen.

Denne sommer har den 25-årige kvindelige professionelle fodboldspiller Amalie Thestrup byttet Rom ud med Liverpool. Det blev til en enkelt sæson hos AS Roma, inden Liverpool FC tilbød hende en kontrakt, og nu er hun i gang med at falde ordentligt på plads i de nye omgivelser.

Samtidig med at hun nu spiller fodbold på fuldtid, er hun kandidatstuderende på Copenhagen Business School, hvor hun er på vej til at blive cand.merc.(kom.) Prioriteringer, struktur og vilje er derfor tre fundamentale ord, hvis alt skal gå op i en højere enhed.

”Efter jeg er kommet til udlandet, ser jeg ikke længere fodbold som et studiejob, men som et fuldtidsjob. Studiet har andenprioritet, så det handler om at strukturere min tid for at få tid til at læse. Hvis man vil det, kan man også få det til at fungere. Jeg er dog hjulpet godt på vej af skolen, da jeg har fået lov til at forlænge mit kandidatstudie til tre år, så jeg kun tager 15 ECTS-point pr. semester,” forklarer Amalie Thestrup over Skype.

Selve kandidatstudiet klarer hun ved at læse pensum på egen hånd og kigge powerpoint-slides fra forelæsningerne igennem. Det er ikke optimale betingelser, men det fungerer.

”Jeg er egentlig meget positiv og tilfreds med mine resultater til eksaminerne, når jeg tager mine forudsætninger in mente,” siger hun.

Ciao, Amalie

Inden Amalie Thestrup skrev under på sin første udlandskontrakt sidste sommer, spillede hun fodbold i klubben Ballerup-Skovlunde og arbejdede som Marketing & Communications Assistant hos IBM. Skiftet til et professionelt fuldtidsset-up i den italienske hovedstad gjorde stort indtryk.

”Det var fedt at prøve sig af på det højeste niveau med og mod de bedste spillere i verden. Det var også vildt lige pludselig at kunne leve af sin hobby. Kvindefodbold er langt større i udlandet end i Danmark, og der er markant større opmærksomhed på os spillere. Der er flere tilskuere til kampene, og fansene er virkelig passionerede,” fortæller hun.

Selv om det var en fed oplevelse at spille fodbold i den italienske hovedstad, var alt ikke lutter og lagkage for den unge dansker. Italien var hårdt ramt af corona-virussen i løbet af foråret og den tidlige sommer, hvor landet blev lukket ned, og sæsonen blev sat på stand-by.

”Det blev til en ufrivillig pause på omkring fire måneder, hvilket var hårdt. Jeg er derfor rigtig glad for, at fodbolden rundt omkring i Europa er i gang igen,” siger hun.

Hello, Amalie

Hun har ikke været i England særlig længe, og tiden går stadig med at finde sig helt til rette i lejligheden, i byen og på holdet. Men starten har været god, hvis hun selv skal sige det. Desuden kan Amalie Thestrup virkelig mærke, at hun er kommet til en helt speciel klub og by. Oven på herreholdets Champions League-triumf sidste år og det første engelske mesterskab i 30 år hersker der en stor eufori og optimisme i byen, og Amalie kan nikke genkendende til den særlige Liverpool-ånd.

”Det er en kæmpe klub i Europa, og det er en fed udfordring for mig. Jeg kan tydeligt mærke, hvor meget fodbold betyder for indbyggerne i byen, og du er ikke bare fan af herre- eller kvindeholdet, men hele klubben," forklarer hun.

Goddag, fremtid?

Amalie Thestrup er realistisk af natur, og hun ved godt, at når tiden som fodboldspiller er færdig, kan hun ikke lægge støvlerne på hylden, lægge sig til rette i hængekøjen med en iskold drink og nyde resten af livet. Dét er pengene i kvindefodbold simpelthen for små til.

Det var nærliggende for hende at studere ved siden af fodbolden, så der er noget at falde tilbage på, når hun ikke længere kan snøre støvlerne. Hvad der skal ske, ved hun dog ikke endnu.

”Jeg har ikke ét drømmejob, og jeg har ikke lagt en helt konkret plan for fremtiden. Jeg tænker dog, at det vil være oplagt at kombinere mine relationer og netværk fra sportens verden med min CBS-uddannelse og de faglige kompetencer inden for marketing- og businessverdenen, jeg har tilegnet mig,” siger hun. 

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.