Corona

Sofie kan endelig komme tilbage til studiejob: Dejligt at få en hverdag igen

12-05-2020
2 min.

Hun havde knap nok nået at falde til på sin nye arbejdsplads, da corona-krisen ramte. Så blev Sofie Stemann Beck sendt hjem – uden opgaver og med fuld løn. Nu er hun så småt begyndt på arbejde igen.

Da jurastuderende Sofie Stemann Beck startede som stud.jur. hos Bech-Bruun, forløb de første to uger, som opstartsperioder plejer at gøre. Hun lærte virksomheden og kollegaerne at kende og kom gradvis ind i rutinerne på arbejdspladsen.

Men så ramte coronaen.

”Ligesom på alle andre arbejdspladser var der lidt kaos om, hvordan det skulle håndteres. I starten delte vi dagene på kontoret op blandt os stud.jur’ere,” fortæller hun.

Men efter to uger med en atypisk arbejdsrutine blev hun sendt hjem. Med løn, men uden arbejdsopgaver.

Det sociale er udskudt

Så pludselig gik Sofie Stemann Beck rundt derhjemme uden arbejde.

”Det var selvfølgelig sindssygt mærkeligt. Men vi har alle sammen måttet indstille os på, at vi må leve et lidt anderledes liv, end vi er vant til, så på den baggrund har det egentlig været okay. De andre stud.jur’er har været supergode til at kommunikere, og min vejleder har også været sindssygt sød til hele tiden at holde mig opdateret,” siger hun.

Også relationerne til kollegaerne har fået en noget usædvanlig start.

”Jeg har godt kunnet mærke, at hele det sociale aspekt er blevet udskudt lidt. Der er blevet aflyst en del arrangementer, og dem havde jeg glædet mig rigtig meget til, fordi det er en vildt god måde at lære folk at kende på. Men jeg synes også, at folk har været gode til at holde kontakt på sociale medier, og det har været rigtig rart,” siger hun.

Langsom opstart

Sofie Stemann Beck nåede at være hjemsendt i et par uger, da hun fik beskeden om, at retningslinjerne på arbejdspladsen var ændret, og at hun igen kunne begynde at møde på arbejde – de måtte dog kun være en studentermedarbejder fra afdelingen på kontoret ad gangen.Så siden den 20. april er hun startet delvist op på arbejdet igen en til to dage om ugen.

”Det er stadig lidt svært for mig, fordi jeg er ny. Det tager tid at komme ind i rytmerne og arbejdsopgaverne, især nu, hvor jeg sidder selv uden de andre stud.jur’er. Men det synes jeg, de andre kollegaer er virkelig gode til at tage hensyn til ved fx at sætte mig ekstra ind i opgaverne, jeg får stillet,” siger hun.

Ellers ser Sofie Stemann Becks arbejdsdag stort set ud, som den gjorde før coronakrisen – bortset fra, at der nu står håndsprit på bordene, at kantinemaden nu portionsanrettes, og at hun skal holde afstand til kollegaerne.

Trods de særlige omstændigheder er hun glad for at være tilbage.

”Det er virkelig dejligt at få noget, der minder bare lidt om en normal hverdag igen. Bare det at bippe mig ind om morgenen, få set nogle andre ansigter og hente en kop kaffe med hen til mit skrivebord, det føles virkelig rart,” siger hun. 

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.