Brevkasse

Hvordan søger jeg job uopfordret?

20-04-2020
2 min.

Hvis du vil søge nye stillinger uopfordret, er der flere ting, du skal være opmærksom på, og et virkelig godt forarbejde er alfa og omega.

Jeg er cand.merc.fir. og er i en investeringsforening, hvor jeg gled fra et studenterjob og direkte ind i mit nuværende job som porteføljemanager. De stillinger, jeg går efter nu, slås ikke op, så jeg vil søge uopfordret et par steder. Hvad gør jeg for at bringe mig selv på banen?Kære jobsøger

Uopfordret jobsøgning kræver lidt mere af dig, end hvis du søger en opslået stilling. Du skal nemlig selv definere og pege på ’den stol’, du gerne vil sidde på. Hvis stolen er der i forvejen, er din timing afgørende. Find ud af, hvornår stolen bliver ledig, eller om der er en tilsvarende på vej. Uopfordret søgning handler især om godt forarbejde. Her er nogle råd:

  • Hold øje med, om nogen i virksomheden fratræder, og om der kommer nye chefer til.
  • Brug dit netværk aktivt og søg viden og inspiration der. Det er jo langt fra alt, der når ud i det offentlige rum.

Vær afklaret med, hvad du konkret kan bidrage med. Overvej fx hvordan opslagene ville se ud, hvis jobbene var slået op. Hvilke opgaver er der konkret? Hvordan bidrager de til bundlinjen? Og hvordan er arbejdskulturen?

Et jobopslag kunne fx se sådan ud:

'Porteføljemanager til et investeringsteam med fem fagligt dygtige kollegaer, hvor dit ansvar i samarbejde med en anden kollega er at udvikle og fastholde husets positioner i unoterede aktier, herunder reducere omkostninger, fastholde de gode afkasttakter og finde samarbejdspartnere i og uden for Danmark'.

Lav et skræddersyet og målrettet cv, der sylespidst matcher opgaverne, bundlinjen og kulturen, som du har analyseret dig frem til.

Svar og læg vægt på, hvorfor du søger præcist det job og den virksomhed. Og fremhæv de styrker, du specifikt har, som kan bidrage til at skabe resultater.Med din analyse og dit skræddersyede cv/ansøgning parat, kan du nu ’bringe dig selv på banen’. Dyrk den person i virksomheden, som kan træffe beslutninger, eller som har noget indsigt om den position, du søger på. Hun vil gerne have dit cv + ansøgning. Skriv ikke blot 'to whom it may concern', og spild ikke din tid på den slags tilfældighed.

Målet er naturligvis, at du får succes med at invitere dig selv til samtale – som den eneste ansøger i bunken. Lykkes det ikke i første omgang, så følg vedholdende op og vis, at du mener det alvorligt.

/Frederik Iuel, chefkonsulent, Djøf

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.