Glasloft?

Stadig langt til kønsbalance på samfundets topposter

4.3.2020

af

Foto: Bjarne Luthcke/Ritzau Scanpix

Foto: Bjarne Luthcke/Ritzau Scanpix

Kvinder er i overtal på djøf-uddannelserne, og ude på arbejdspladserne er der masser af kvindelige ledere. Men hvordan går det på de allerøverste poster i det officielle Danmark? Vi har talt efter.

I de seneste 40 år har forskere og ledelseseksperter talt om, at kvinder på store dele af arbejdsmarkedet rammer et såkaldt glasloft: Når de er nået et vist stykke op i hierarkiet på arbejdspladsen, har de svært ved at komme længere. Topposterne bliver stadig indtaget af mænd.

Er der stadig et glasloft i Danmark? Vi har fundet kuglerammen frem og undersøgt en lang række af de mest prestigiøse stillinger i embedsværket, retssystemet og forskningsverdenen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Ankestyrelsen
Job
Børne- og Undervisningsministeriet - Styrelsen for It og Læring
Job
Finanstilsynet
Job
Frederiksberg Kommune, Rådhuset
ANNONCE

Kommentarer

Christian Sørensen
4 år siden
Og hvordan ser andelen så ud indenfor sundheds- og humaniorefagene? Hvordan er fordelingen imellem mænd og kvinder indenfor pædago og lærer fagene? Hvornår kommer der kvoter for kvindelige stilladsarbejdere? Og kan vi ikke snart få nogle flere kvinder ug og lægge asphalt og støbe beton... Og kunne lidt af forskellen i top jobbene måske også skyldes at work-life balancen hyppigt er ret skæv, med arbejde på den høje side af 60 timer om ugen, weekend arbejde og mailtjek på ferier (når der er tid til ferie, vel at mærke)? Ddr er ikke resultatlighed over alt, og ja, der er sikkert steder, hvor det til stadighed er en hindring at være kvinde, da man så skilder sig ud fra mængden, hvilket ikke altid er en fordel. Men lad nu være med at undervurdere og ignorere de personlige preferencer hos folk. Du kan godt være egnet til en topstilling, uden at ønske en sådan.