NYT JOB

At forbedre sine processer skal være lige så naturligt som at tage telefonen

31.3.2020

af

Privatfoto

Privatfoto

Peter Tjæreborg skal som senior-proceskonsulent sikre, at Radius Elnets kunder får den bedst mulige oplevelse. Forbedringerne skal helst også være bæredygtige.

Peter Tjæreborg begyndte for nylig som senior proceskonsulent for Radius Elnet, som den store Ørsted-koncern sidste efterår solgte til SEAS-NVE. Juridisk er han ansat i selskabet Ørsted Sales & Distribution, men arbejder fuldt og helt for Radius Elnet.

"Det er os, der transporterer strømmen ud til dig som kunde og måler dit elforbrug og også din elproduktion, hvis du for eksempel har solceller på taget," forklarer han.

"Mit job er at optimere kundeprocesserne i Radius, så kunderne har den bedst mulige oplevelse. Jeg skal understøtte den udvikling, Radius er i gang med, hvor det er lige så naturligt at arbejde med løbende forbedringer, som det er at tage telefonen."

Bæredygtighed er klart en del af selvforståelsen på hans nye arbejdsplads. Han noterer sig, at flere cykler på arbejde end på hans andre arbejdspladser, og den grønne dagsorden betyder bl.a., at flere af Radius' montørbiler er elbiler.

"Når vi optimerer processer, er det naturligt også at tænke bæredygtighed ind som en af parametrene. Det har jeg ikke prøvet før."

Og så har han ligesom sine kolleger ingen papirkurv. For de er udfaset og erstattet af centrale 'øer' til affaldssortering. Det sparer plasticposer og ressourcer.

Kommer fra job i Rigspolitiet

Peter Tjæreborg kommer fra et tilsvarende job i Rigspolitiet, hvor han kun var kort tid, for så fik han et jobtilbud, han ikke kunne sige nej til.

"Det handlede ikke så meget om lønnen, men om at det lige var dét job, som passede til mig."

Nu har regeringen netop besluttet at halvere Rigspolitiet, og statsministeren har kraftigt antydet, at Rigspolitiet laver pseudoarbejde?

"Jeg tror, at der laves et vist mål af pseudoarbejde i alle store virksomheder, hvis man med pseudoarbejde mener arbejde, som ikke er direkte relateret til kerneopgaven. Men når politikerne peger fingre af Rigspolitiet, så peger det også fingre tilbage til dem selv. For politikerne ønsker kontrol og efterspørger dermed rapporter, statistikker, registreringer og dokumentation, som ofte faktisk er pseudoarbejde."

Peter Tjæreborg tror, at meget pseudoarbejde i den offentlige sektor kommer af, at politikerne lever i en verden, hvor de hele tiden bliver stillet til ansvar i medierne – og her ønsker de at fremstå handlekraftige og vidende.

"Fordi politikerne er bange for at blive taget med bukserne nede i en eller anden sag, vil de have styr på alle mulige detaljer, og det fører en masse ekstraarbejde med sig ikke bare i Rigspolitiet, men i hele den offentlige sektor. Det ses jo fx også i forhold til folkeskolen."

Så det er lidt lettere at holde sig til kerneopgaven – i dit tilfælde den gode kundeoplevelse for elnet-kunderne i Radius?

"Det er lidt for tidligt for mig at sige, men jeg vil da gøre, hvad jeg kan for, at vi bevarer fokus på kerneopgaven. Det er også det, som arbejdet med løbende forbedringer og fjernelse af spild i høj grad handler om."

Peter Tjæreborg

2020- Senior Proceskonsulent i Ørsted Sales & Distribution

1992-2019 Rigspolitiet (knap et halvt år), ATP (15 år), Nykredit (5 år), PostNord (4 år) og Landbrug & Fødevarer (1 år)

1995-2005 Projektvejleder på CBS

1992 Cand.merc.int. fra CBS

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Ankestyrelsen
Job
Børne- og Undervisningsministeriet - Styrelsen for It og Læring
Job
Finanstilsynet
Job
Frederiksberg Kommune, Rådhuset
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet