Tilbage i uniformen

Djøfer i coronatjeneste på covid-afsnit

31-03-2020
2 min.

Djøferen Marie Kristine Madsen er pludselig blevet til sygeplejersken Marie Kristine – for en stund. Hør om hendes betænkeligheder ved at vende tilbage til sit gamle fag og om, hvordan det gør hende klogere som djøfer.

En aften for snart 14 dage siden så Marie Kristine Madsen en besked fra sin chef, der gerne ville tale med hende. Det var blevet sent, så de aftalte, at chefen ville ringe næste morgen.

Opringningen fra chefen var en opfordring til Marie Kristine – en opfordring, hun lige skulle tygge lidt på. Chefen bad hende nemlig om at træde ind coronaberedskabet.

Marie Kristine Madsen har ikke haft sin sygeplejerskeuniform på i tre år. Hun blev oprindelig uddannet sygeplejerske med skiftede spor og kan nu kalde sig cand.scient.san. Det seneste halve år har hun arbejdet som kvalitetskonsulent i den administrative stab på Sjællands Universitetshospital.

Men efter samtalen med sin chef sagde hun ja til at vende til sit gamle fag.

Går det mon?

Så nu er Marie Kristine trukket i sygeplejerskeuniformen – hvide bukser og blå t-shirt –  selvom hun for tre år siden troede, det skulle blive sidste gang. Hun er trådt til som en del af corona-beredskabet på covid-afsnittet på Sjællands Universitetshospital.

”Jeg var lidt betænkelig ved det, fordi det er lang tid siden, jeg har arbejdet som sygeplejerske. Så jeg tænkte: 'Uha, går det mon?'”

Men efter en dags undervisning i, hvad coronavirus er, hvordan man bruger sundhedsplatformen, om hygiejne og alt muligt andet vigtigt og siden en række dagvagter og også weekendvagt, går det fint – faktisk rigtig fint.

”Jeg har forsøgt at lægge nervøsitet og betænkelighed på hylden. Nu er det, som det er. Og der er et meget godt sammenhold på afdelingen, det er jo nyt for alle. Jeg gik stuegang med en læge, som jeg fortalte, at jeg ikke havde arbejdet som sygeplejerske længe, så sagde han: ’Jamen jeg har siddet med forskning de seneste fire år, men vi gør det da godt, gør vi ikke’?”Hun fortæller, at der allerede er en helt særlig team spirit på afdelingen.

”Alle har en høj arbejdsmoral, så selv om det hele er nyt, og der er mange ubekendte ting, hjælper vi hinanden, der hvor vi kan.”

Marie Kristine tænker, at hun bare passer et arbejde – lige nu er det bare et andet job, end hun plejer at have. Og hun er glad for at kunne hjælpe.

”Men jeg glæder mig da til, at det hele bliver normalt igen, og jeg tror da også, at den erfaring jeg gør mig nu, vil betyde, at jeg kan gå endnu mere fokuseret til mine opgaver, når jeg igen vender tilbage til mit arbejde som kvalitetskonsulent.”

Kommentarer

Karsten Pedersen, senioranklager

03.04.2020 kl. 11.29

Superflot, at du til fælles bedste i den tumultariske Corona-krisetid efterkom chefens anmodning, Marie Kristine :-).
Held og lykke i dit midlertidige sygeplejevirke!

0 kommentarer
13
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.

Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.