Nyt job

"Det er træls at være nyansat og sidde hjemme"

23-03-2020
3 min.

Kort efter at Sarah Krolack begyndte i sit nye job som it-headhunter, har kampen mod coronavirussen sendt hende hjem for at arbejde. "Det kan være svært at drive det hele selv herhjemmefra, når jobbet er så nyt," siger hun.

Sarah Krolack er netop blevet ansat i sit tredje job, siden hun blev kandidat for tre et halvt år siden. Én fra netværket anbefalede hende til det første job som HR-konsulent. Sit andet job som headhunter fik hun via sin tidligere mentor, der også anbefalede hende til det job hos DFDS, hun sidder i nu. Faktisk er hun barselsvikar for sin mentor.

”Mit netværk og min mentor har gjort alt for mig,” som hun siger.

Sarah Krolacks nye titel er IT-Talent Acquisition Consultant. En slags in-house it-headhunter.

Men nu arbejder hun altså hjemmefra på grund af kampen mod coronavirussen.

”Det er træls og lidt stressende at være nyansat og sidde hjemme. Det værste er, at jeg havde glædet mig til at lære virksomheden og mine kolleger endnu bedre at kende,” siger hun.

På jagt

Som i sit tidligere job i Capax Recruitment er det hendes primære opgave at rekruttere it-profiler.

”Jeg har en tæt dialog med vores it-chefer for at afdække deres behov. Og så laver jeg search-arbejde, som man jo også gør som headhunter, og står for jobopslag, som vi faktisk også har stor succes med at tiltrække it-profiler igennem. Jeg kontakter kandidater og har dem til samtale.”

Men der ligger mere end headhunting i opgaven Talent Acquisition.

”Det handler også enormt meget om dét, der kommer før rekrutteringen – altså employer branding. Nogle it-profiler er sindssygt svære at finde og tiltrække, så der er vigtigt at have noget at byde på. Når jeg i mit tidligere job tog kontakt til en it-profil, fik jeg at vide, at vedkommende måske var blevet kontaktet 13 gange i løbet af den uge.”

Men det er ikke nødvendigvis lønnen, der er afgørende for at vække interessen hos de eftertragtede it-kyndige, siger Sarah Krolack.

”Mange it-profiler er drevet af faglighed og spændende faglige miljøer, så mit job består også i at få DFDS på landkortet som en it-organisation. Og jeg skal også være med til at sikre, at vi kan leve op til det, vi fortæller dem, så de ikke forlader os igen.”

Men det er altså en udfordring ikke at kunne møde ind på arbejdet, når jobbet er så nyt.

”Jeg kan ikke lide at være ineffektiv, og jeg vil jo også nødigt miste mit job. For jeg kan ikke lade være med at tænke, at man er lidt udsat i den situation, vi er i nu – jeg gør i hvert fald. Men det er lidt en ond cirkel, for det kan være svært at drive det hele selv herhjemmefra, når jobbet er så nyt. ”

Sarah Krolack griner lidt og siger:

”Man skulle have læst it. Vi er rigtig mange HR-profiler om buddet, når der er slået et job op. Men jeg trøster mig med, at jeg har specialiseret mig inden for it-profiler, og efterspørgslen efter dem dør jo nok ikke – tværtimod.”

Hun tog en chance

Sarah Krolack er som nævnt ansat i et barselsvikariat, der løber til udgangen af året.



”Et barselsvikariat var ikke min drøm. Men det var min drøm at blive ansat i DFDS, fordi det faktisk er en rigtig spændende it-organisation. Og fordi det er en 153 år gammel virksomhed med en masse historie. Men også fordi det er rart at rekruttere andre til en virksomhed, som jeg virkelig selv kan stå indefor, frem for at rekruttere til en masse forskellige virksomheder, som jeg aldrig kom til at kende helt i dybden.”

På trods af corona og barselsvikariat er Sarah Krolack forsigtigt fortrøstningsfuld.

”Min manager har sagt, at han ikke kan garantere, at der er et fast job til mig. Men han har sagt, at det er hans forventning, at de gerne vil beholde mig, fordi mit team skal udvides. Det er en chance, jeg har taget, men det tror jeg også, man skal gøre, hvis man står med tilbuddet om et job, man drømmer om. Det er i hvert fald det, jeg har gjort.” 

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.