Corona

17 djøfere fortæller: Sådan ser vores nye hverdag ud

24.3.2020

af

Privatfotos

Privatfotos

Corona-krisen har forandret alles arbejdsliv. Langt de fleste skal klare alle opgaver hjemmefra, og samtidig skal mange også passe og undervise børn. Vi har talt med 17 af jer om den nye virkelighed og fået selfies fra hjemmekontorerne.

Kamilla Enevoldsen, Head of Legal, Product ved Trustpilot A/S

”Herhjemme balancerer vi to fuldtidsstillinger hjemmefra, samtidig med at vi passer en toårig. I dag har jeg vagten, mens han sover lur, så jeg krydser fingre for, at det bliver en af de længere.”

Ole Hvas, seniorkonsulent i SF’s sekretariat og folketingsgruppe

”Det eneste system, jeg har sat op for mig selv, er, at jeg skal sidde foran computeren kl. 9, så det minder om at gå på arbejde. Men så kan det godt være, at jeg sidder i underbukser, og det ville jeg jo ikke gøre på arbejdet.”

Mette Hvid Johannesen, fællestillidsrepræsentant for djøferne i Aarhus Kommune

”Jeg glæder mig mest til at få hverdagen tilbage – den, vi måske ellers alle går og småmukker lidt over indimellem. Og er imponeret over, hvordan alle fra direktør og nedefter forsøger at få tingene til at glide bedst muligt og med konduite. Folk knokler på, for at opgaverne løses i en meget forandret verden – uanset om det er pædagogen eller djøferen.”

Theis Rud Langkilde Lauesen, konsulent og rådgiver hos Center for Frivilligt Socialt Arbejde

”Jeg er lidt irriteret over ikke at kunne tage på arbejde. Vi har en dreng på seks måneder, som har brug for, at man er på ham hele tiden. Og når vi bor i en lille københavnerlejlighed, er det ret svært at få ro. Jeg sidder og arbejder lige ved siden af puslepladsen. Men jeg synes samtidig, at man føler sig tryg som dansk statsborger.”

Daria Irena Markov, specialkonsulent i Uddannelses- og Forskningsministeriet

”Jeg er heldig, fordi det meste af mit arbejde kan klares hjemmefra. Men jeg er uheldig af samme grund. For nu skal jeg ikke bare passe mit job, som jeg normalt gør, når jeg arbejder hjemme – jeg skal også være skolelærer, SFO-pædagog, sportstræner og mor.”

Sadek Al-Amood, stud.polit. med studiejob i Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering. Sidder i sin studiebolig ved DR-byen

”Jeg står tidligt op. Og fra 8-16 står den på studie og arbejde. Jeg har fundet min Playstation frem fra gemmerne, og det er lidt svært ikke at lade sig distrahere, når den står så tæt på. Men så er det max en halv times pause.”

Mik Strøyberg, serieiværksætter, founder og CEO, Good Monday

”I de kommende uger bliver vi alle fantastiske til fjernarbejde, mens vi holder os flydende. Fordi det er, hvad vi altid gør – vi møder forandringer, vi tilpasser os, og vi overvinder dem. Pas på jer selv derude.”

Sarah Krolack, ny i jobbet som IT-Talent Acquisition Consultant hos DFDS

”Det er træls og lidt stressende at være nyansat og sidde hjemme. Det værste er, at jeg havde glædet mig til at lære virksomheden og mine kolleger endnu bedre at kende.”

Asser Gregersen, advokat

”Som forsvarsadvokat er jeg meget i retten, så hjemmearbejdsdagene bliver brugt på at skrive processkrifter, tale i telefon, rydde op i sager og indbakke og forberede de kommende måneder. Desuden arbejder jeg på at skrive en juridisk artikel.”

Tina Buch Olsson, chefkonsulent HR og Ledelse, Dansk Erhverv

”Jeg arbejder hjemme, men har ekstraordinært travlt. Vores virksomhedsledere og deres medarbejdere kæmper lige nu for at holde hjulene kørende, og jeg hjælper dem så meget, jeg overhovedet kan – med telefonrådgivning og webinarer.”

Jacob Suhr, forhandlingschef i Kommunikation og Sprog

”I Kommunikation og Sprog er det nødvendigt, at der er én på kontoret hver dag. Det står ledelsen for, mens medarbejderne arbejder hjemmefra. I dag havde jeg ’vagten’.”

Susanne Corydon Harritsø, udviklingskonsulent i Fagligt Sekretariat, Sociale Forhold og Beskæftigelse, Aarhus Kommune

”Når jeg nu skal bruge så mange timer om ugen ved mit skrivebord, har jeg brug for at gøre det lidt hyggeligt. Skrivebordet, som står i et hjørne i min stue, er min mors gamle palisanderskrivebord, som min morfar fik lavet til hende i 18-års-fødselsdagsgave. Det har stået i stuen i mit barndomshjem, indtil jeg flyttede hjemmefra og fik det med. Stolen, som er en af mine spisebordsstole, stammer fra min mormor og morfars hjem.”

Cecilie Sommerfeldt Kaspersen, studerer international business på SDU

”Jeg er i sommerhus på Sjællands Odde med min far og min bror. Heldigvis står de op og arbejder hver eneste morgen. Og det er god motivation, for så tænker jeg, at jeg også hellere må få lavet noget.”

Lukas Lausen, Public Affairs Manager, Danfoss

”Når man har arbejdet med politik i årevis, er man vant til at arbejde i alle slags situationer, på alle tidspunkter og også ofte hjemme. Men det går først op for mig, hvor meget jeg savner kontor og kollegaer, når jeg er tvunget til at sidde ved hjemmeskrivebordet dag ind og ud. I det mindste er der ingen, der ser, når jeg skjuler morgenhår med en gammel kasket.”

Sara Vergo, formand for Djøf Offentlig

”Jeg er så privilegeret, at meget af mit arbejde typisk er møder, og de findes jo ikke længere – eller kun et fåtal af dem. Og jeg sparer også ufattelig meget tid på transport. Så jeg har bedre tid, end jeg plejer, som jeg omsætter til familietid. Og det kan jeg da kun glæde mig over.”

Sebastian Schwemer, lektor på Det Juridiske Fakultet på Københavns Universitet

”Min undervisning bliver afholdt digitalt nu. Jeg bruger en platform, hvor jeg og de studerende kan se hinanden. Når vi ser hinanden, gør det bare interaktionen meget nemmere.”

Helle Mamsen, teamleder i Socialforvaltningen i Københavns Kommune

”Min nye faste kontormakker, der også står for den daglige overvågning af nabolaget. Han har godt nok ikke helt styr på den der GDPR-ting, men tænker heller ikke, at han lagrer oplysningerne så længe, at vi bliver ramt af reglerne.”
Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

ANNONCE

Kommentarer

Anna H
4 år siden
Hvordan i alverden har du dog fået fødderne ned i så små sko?
Ole Dahl
4 år siden
Rigtig fin artikel, men synes i den grad i mangler historier fra djøfferne i sundhedsvæsnet, der er MANGE der er meget tæt på frontlinjen. Kontakt gerne mig, hvis i vil i forbindelse med nogen der er interessante i denne sammenhæng. Vh Ole TR DJØF Region Nordjylland olda@rn.dk