Iværksætter

Sådan ser Jeppe ud, når han arbejder

20.2.2020

af

Foto: Daniel Hjorth

Foto: Daniel Hjorth

Erhvervsøkonom Jeppe Skovgaard siger selv, at han "passede skrækkeligt ind på studiet" på CBS. Nu kombinerer han sin faglige baggrund med meditation og yoga. Vi har fulgt ham på jobbet – og fået tips til at meditere på kontorstolen.

Da han begyndte at læse cand.merc. på Copenhagen Business School, dukkede Jeppe Skovgaard i begyndelsen op til undervisningen i bare tæer.

”Jeg dyrkede parkour og havde travlt med at spise broccoli og gå barfodet. Jeg passede da skrækkeligt ind på studiet.”

I 2015 blev han cand.merc.(sol.), og i begyndelsen af 2018 åbnede han bevægelses- og meditationsstudiet Rört sammen med en studiekammerat og en investor, som han tidligere havde undervist i yoga. I 2019 havde de 15.000 besøg i det lille studie på ydre Østerbro i København.

Rört samarbejder også med virksomheder om yoga og meditation. Her er baggrunden fra CBS en fordel.

”Det gør virksomhederne trygge, at vi samtidig har en forståelse for den samlede organisation og ikke bare sidder fuldstændigt oplyste bag et slør af indisk røgelse.”

Jeppe underviser i acroyoga, som er en blanding af yoga og akrobatik. Han fik øjnene op for bevægelsesformen, da han mødte grundlæggeren i Californien.
Foto: Daniel Hjorth
Buddha endte på toilettet

Jeppe Skovgaard skrev speciale om corporate mindfulness. Altså om hvordan virksomheder kan bruge mindfullness i den daglige drift.

”Jeg studerede bl.a., hvordan man lærer et stresset mellemlederlag at meditere, så de kan få det lidt bedre. Hvor meget Buddha er der tilbage i meditationen, når man oversætter det til en virksomhedskontekst?”

Han fandt ud af, at den fredfyldte og mediterende Buddha fuldstændigt forsvinder efter en tur i corporate-møllen. Jeppe brugte derfor et billede af Buddha på forsiden af specialet, og på bagsiden var der et billede af en mand, som sad på toilettet og mediterede.

”For det var det eneste tidspunkt, de havde tid til at gøre det i løbet af en arbejdsdag.”

Jeppe Skovgaard har selv rig mulighed for at meditere og bruge sin krop i løbet af arbejdsdagen i Rört-studiet. Her dyrker medlemmerne både yoga, fællessang, meditation og en venlig form for slagsmål, som de kalder: ’Kämp – en hjertelig fightclub.’

Ud over at være med til den daglige drift underviser han også i blandt andet acroyoga, som er en blanding af akrobatik og yoga. 

For Jeppe Skovgaard er det vigtigt, at folk kan være fysiske uden at behøve at være intime, og intime uden at det skal være seksuelt. 
”Mange mennesker, der ikke er i fast parforhold får ikke fysisk berøring, og det har de jo brug for.”
Foto: Daniel Hjorth
CBS og yoga?

Men hvad har et bevægelses- og meditationsstudie at gøre med Jeppe Skovgaards uddannelse i strategi, organisation og ledelse på CBS?

Selv mener han, at det analytiske tankesæt, som han lærte på studiet, hjælper ham med at drive virksomheden.

”Vi lavede også en business-plan, men vi har aldrig kigget på den, efter vi startede. Mit speciale om mindfulness i organisationer giver os desuden indsigt til vores nuværende arbejde og har skærpet os på, hvordan meditation kan gøre en forskel.”

Så han mener ikke, at årene på CBS var spild af tid, men indrømmer, at den største fordel ved studierne var, at han kunne arbejde som international yogalærer ved siden af. Fx skrev han analysen til sit speciale i Indien imellem to yoga-retreats, som han underviste på.

For nylig var Jeppe og hans makker Björn Behn tilbage på CBS for at holde tale for de nyuddannede cand.merc.(sol.)'er.

”Det er jo slående, så lidt de tænker ud af boksen. Det handler mest om karriere, muligheden for at avancere og selvfølgelig konsulentbureauer – det er for vildt, mand! Jeg tænker: 'stakkels verden!'”

Selv ser Jeppe Skovgaard sig som en revolutionær fritænker. Han vil gerne finde en lille sprække i samfundet, hvor han kan få lyset til at komme frem ved at minde folk om, at de har en krop, og at de er forbundet til andre gennem den.

”Jeg vil minde folk om, hvor fantastiske de er, så de ikke skal dulme sig i et eller andet forbrugshelvede.”

Sådan mediterer du på kontorstolen 

Vi spurgte Jeppe Skovgaard, om man kan meditere på sin kontorstol. Hans svar var en tretrinsraket:

Mærk dit fundament. Føl, hvordan dine fødder har kontakt til gulvet, og hvordan dine baller og lår har konktakt med stolen. Bliv siddende og flyt din bevidsthed ned i kontakten med dit fundament.

Lad vejrtrækningen flyde. Behold følingen med dit fundament, og begynd at trække vejret dybere. Forestil dig, at du trækker vejret ind i alle hjørner af din krop. Rid på bølgen af dit åndedræt, og lad det udvide din krop og gøre den lettere.

Slap af i ansigtet. Fortsæt med den dybe vejrtrækning og med at føle dit fundament. Nu afspænder du alt, hvad du kan mærke, at du kan afspænde i ansigtet. Forestil dig, at du gør din hud blødere. Lad blødgørelsen af dit ansigt brede sig til hele din krop og slap af i den følelse.

Bliv siddende i nogle minutter, mens du fortsætter med ovenstående.

Rört har 230 faste medlemmer, som hver betaler 500 kroner om måneden til studiet. Ud over medlemmerne kommer folk også forbi og betaler for en enkelt klasse eller for at komme med på retreat.
Foto: Daniel Hjorth
Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Ankestyrelsen
Job
Børne- og Undervisningsministeriet - Styrelsen for It og Læring
Job
Finanstilsynet
Job
Frederiksberg Kommune, Rådhuset
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet