Sådan kobler jeg af

Røde Kors-chef slapper af med "en tur i torturkammeret"

09-12-2020
2 min.
Anders Ladekarl har været generalsekretær i Dansk Røde Kors siden 2008. PR-foto: Jacob Nielsen/Dansk Røde Kors

Anders Ladekarl lægger mange arbejdstimer i jobbet som generalsekretær i Dansk Røde Kors. Når der skal kobles af, ynder han at kombinere træning og Netflix.

Som generalsekretær i Dansk Røde Kors arbejder Anders Ladekarl omkring 50 timer om ugen på kontoret på Blegdamsvej – og dertil kommer rejser rundt i Danmark og resten af verden samt weekend- og hjemmearbejde.

”Jeg kan dårligt huske, hvornår jeg sidst havde en hel dag ude af kalenderen. Jeg har ikke nogen anelse om, hvor mange timer om ugen jeg konkret arbejder. Jeg gør det ikke op på den front. For mig er arbejdet også mit liv,” siger Anders Ladekarl, der er uddannet økonom fra Københavns Universitet.

Han nyder at arbejde, og han betegner sig også selv som noget af en arbejdsnarkoman, der elsker at holde sig opdateret på Twitter, besvare mails med det samme og hele tiden stå til rådighed for et vigtigt opkald eller to.

Men når det bliver fyraften, har den 60-årige generalsekretær et fast ritual.

”Når jeg kommer hjem, plejer jeg at tage en tur i torturkammeret, som jeg kalder det. I min kælder har jeg installeret et træningsrum med kondicykel, løbebånd og romaskine. I løbet af den time, hvor jeg træner, tillader jeg mig selv at se Netflix,” forklarer han.

Sluger alt

Der er ikke nogen bestemte serier eller film, som vækker større interesse end andre. Som han selv forklarer det, sluger han det hele råt – om det så er ’The Crown’ eller en komedieserie.

”Jeg ser alt mellem himmel og jord. Når man træner næsten hver eneste dag, kan man komme gennem mange forskellige film og serier på et år,” griner Anders Ladekarl.

For ham virker det ikke ironisk at koble af fra en arbejdsdag med at gøre to ting på én og samme tid. Ved at træne og se Netflix samtidig sikrer han sig, at han ikke har tid og energi til at tænke på andre ting.

Uden for træningscenteret i kælderen bruger han også sin tablet til at slappe af.

”Jeg kobler egentlig også af ved spille spil på min iPad, mens jeg kan arbejde og besvare mails. Her kan jeg rigtig godt lide at spille ’Vikings’,” siger han.

Råd til studerende: Ro på

Det eneste tidspunkt, hvor Anders Ladekarl for alvor hiver hele dage ud af kalenderen til at holde fri, er når han rejser med familien.Og hvis han skal komme med et godt råd til kommende djøfere, skal de ikke følge hans eksempel med hele tiden at stå til rådighed, så dét at arbejde meget bliver normen.

”Der skal også være plads til et ungdomsliv og et familieliv. Man kan sagtens gøre karriere og gøre et godt stykke arbejde uden at arbejde 24/7,” fastslår han. 

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.