Brevkasse

Kan jeg godt bede om lønforhøjelse nu?

15.12.2020

af

Ilustration: Djøf

Ilustration: Djøf

"Er det egentlig dårlig stil at kræve mere i løn i disse Covid-19-tider?"

For halvandet år siden gik jeg fra en kommunal ansættelse og ud til en stilling som privatansat økonom i et it-firma. Jeg er superglad for jobbet, men da jeg ikke længere er overenskomstdækket, skal jeg jo selv sikre en ok lønudvikling. Jeg har dog hørt, at mange af mine venner må droppe lønforhandlingen pga. økonomiske udfordringer grundet Covid-19.

Nu skal jeg så for første gang til en rigtig lønforhandling med min chef – og er lidt usikker på, om det egentlig er dårlig stil at kræve mere i løn i denne situation? Det skal siges, at virksomheden faktisk har klaret sig ganske godt under krisen, og arbejdspresset har været stort. Har I nogle gode råd til min lønforhandling?

 

Kære privatansatte

Tak for din henvendelse.

Først og fremmest er den årlige lønforhandling til gavn for begge parter. Ved at gennemføre et årligt løntjek sikrer din chef, at du dels fortsat ønsker at være i virksomheden – og dels til stadighed er motiveret til at yde en top-engageret indsats. Med en virksomhed som din med mange ordrer og stor travlhed trods Covid-19 vil der være ekstra fokus på at sikre attraktive vilkår for medarbejderne, så gå endelig til din lønforhandling med høje ambitioner og god samvittighed! Derudover bør du forberede dit udspil og gerne dele det med din chef inden mødet. Jeg vil anbefale dig at tage udgangspunkt i nogle faktuelle oplysninger som fx de spritnye løntal for privatansatte djøfere ud fra branche, stillingstype m.v.

Har du allerede en fin løn, skal du selvfølgelig vedligeholde det gode niveau. Særligt i starten af karrieren vil der typisk være store lønstigninger procentuelt. Hvis lønforhandlingen droppes – eller blot nedtones – kan man derfor sakke en hel del bagud i forhold til benchmark.

Husk også at tage nogle alternativer med til forhandlingen – fx engangsvederlag, ekstra frihed, højere pensionsbidrag eller andre elementer, som giver dig værdi. Det åbner for mulighederne for et samlet godt resultat.

Du kan få mere inspiration til din lønforhandling ved at deltage i vores lønforhandlingskurser eller ved at ringe ind til vores rådgivning. Vi er altid parate med konkrete tips og tricks til din næste lønforhandling.

Held og lykke med lønsnakken!

Helene Rafn, lønforhandlingschef i Djøf 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Djøf
Frist 4. mar. 2024
Job
Børne- og Undervisningsministeriet
Job
Finanstilsynet
Job
Finanstilsynet
Job
Hjørring Kommune
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet