Nyt Job

Et simpelt trick gav job til Necip

15.12.2020

af

Foto: Privat

Foto: Privat

Efter adskillige måneder som ledig nyuddannet var Necip Yüksek til endnu en jobsamtale, hvor han ikke fik jobbet. Men så brugte han et godt råd, han havde fået.

Necip Yüksek nåede at være arbejdsløs i ni måneder, efter han blev færdig på jurastudiet. Han søgte de job, han skulle, og var også til et par samtaler. Det endte dog altid med, at stillingen gik til én med mere erfaring end ham selv.

”Til sidst var jeg ved at brække mig over alle de ansøgninger, jeg skulle sende. Særligt dem, hvor jeg vidste, at jeg ikke kunne få jobbet, fordi det var påkrævet, at jeg havde erfaring osv. Det var en svær proces – især i slutningen,” fortæller Necip Yüksek.

En måned til at vise sig frem

Ret sent inde i de ni måneders jobsøgning fik han et råd på jobcentret, som hjalp ham. Når han var til jobsamtale, skulle han simpelthen sige til den potentielle arbejdsgiver, at han var interesseret i at komme i praktik i virksomheden, hvis han ikke fik jobbet.

Det råd prøvede han af, da han var til samtale om et job i Nævnenes Hus i Viborg. Han fik ikke stillingen, han havde søgt, men de ville gerne have ham i praktik.

”Det var helt fantastisk. Det kan være svært at vise sit værd i forbindelse med en jobsamtale. Du kan jo sige en masse om, at du er dygtig og arbejdsom, men det er ikke det samme som at vise det. Nu fik jeg så en måneds praktik til at vise, hvad jeg kunne.”

Det gik rigtig godt. Allerede efter 10 dages praktik blev han tilbudt en deltidsstilling i et år. Og ikke nok med det. Nu er Necip Yüksek blev fastansat i Nævnenes Hus, allerede inden året med deltid er gået.

”Det har været hårdt ikke have en fuldstændig afklaring på hvad der skulle ske i fremtiden. Så det var selvfølgelig en forløsning, da jeg fik af vide, at jeg var blevet fastansat.”

Forskellige faglige udfordringer

De dage, hvor den ikke lige står på hjemmearbejde, pendler Necip Yüksek mellem bopælen i Aarhus og Nævnenes Hus i Viborg. Huset blev oprettet som en del af udflytningen af statslige arbejdspladser, og det samler en række nævn under flere ministerier. Nævnene behandler sager om erhverv, forbrug, sundhed samt miljø og energi.

Necip Yüksek har allerede afprøvet sine juridiske kræfter forskellige steder i løbet af den korte tid, han har været i Nævnenes Hus. Han har bl.a. mæglet i sager mellem forbrugere og erhvervsdrivende og siddet i det psykiatriske patientklagenævn. Han sætter pris på muligheden for at arbejde med forskellige juridiske emner.

”Der er rigtig mange muligheder inden for huset, hvis man har brug for nogle andre udfordringer eller andre typer sager at kigge på.” 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

ANNONCE

Kommentarer

Madina Parmach
3 år siden
Kære Necip, Tak for du delte din erfaringer. Ønsker dig det bedste fremover. Søgte du job kun i DK eller også andre nordiske lande? Mvh Madina