Studiejob

Marcus hjælper udenlandske journalister med at skrive om Danmark

25-11-2020
2 min.

Marcus Hornum Bing har fået et studiejob hos International Press Center. Her hjælper han internationale pressefolk med at finde relevante historier om Danmark.

Til dagligt er 22-årige Marcus Hornum Bing 3. semesterstuderende ved statskundskab på Københavns Universitet. Dertil arbejder han omkring fem timer om ugen som medhjælper på  Behavioural and Experimental Public Administration Lab ved Københavns Universitet.

D. 12. november begyndte han i endnu en studenterstilling. Nemlig hos International Press Center, der hører under Udenrigsministeriet. Her skal han 10 timer om ugen hjælpe udenlandske journalister i Danmark.

”Mine arbejdsopgaver er bl.a. at udarbejde pressebriefinger om relevante emner, udenlandske journalister kan skrive om. Derudover står jeg for vores ugentlige nyhedsbrev til journalisterne, hvor vi forsyner dem med informationer om kommende begivenheder i Danmark,” forklarer han.

Blandt de klassiske emner, International Press Center skriver om, er dansk politik. Så når der fx er folketingsvalg, informerer organisationen de udenlandske korrespondenter om de politikere og partier, der stiller op, hvornår de afholdt arrangementer, og hvad de opstillede ville have på dagsordenen.

Alle opgaverne foregår på engelsk.

”Det er sjovt, udfordrende og lærerigt. Jobbet skærper uden tvivl mine engelskfærdigheder, hvilket kun er godt på den lange bane”, siger han.

Smag for det hele

Marcus Hornum Bing har på ingen måde lagt sig fast på en fast karrierevej, og han vil heller ikke udelukke at komme til at arbejde inden for den akademiske verden. Lige nu nyder han at have to vidt forskellige studiejobs, som på hver sin facon giver ham erfaringer og viden.Altså praktisk erfaring hos International Press Center og teoretisk viden hos Behavioural and Experimental Public Administration Lab.

”Jeg har ikke lagt mig fast på noget konkret i forhold til min fremtid. Jeg tager studiejobbene for, hvad de er: en smagsprøve. Jeg kan få lov til at snuse til forskellige brancher og deraf blive klogere på min fremtid,” forklarer han.

Internationalt miljø, tak

Hvis den unge cand. scient.pol in spe skal spå om den uvisse fremtid, må den dog meget gerne indeholde et internationalt snit. Den relativt korte tid hos International Press Center har nemlig givet ham en interesse for at arbejde mere globalt.

”Indtil videre har det været virkelig sjovt at arbejde i det internationale miljø hos International Press Center. Dét kunne jeg måske godt tænke mig at fortsætte med i fremtiden – om det så er hos en NGO, i Udenrigsministeriet eller et helt tredje sted,” siger Marcus Hornum Bing. 

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.