NYT JOB

Fra Bourgogne til 5G

18.11.2020

af

Privatfoto

Privatfoto

Janus Platen vender tilbage til Telenor efter tre år i vinbranchen – og vender hjem til Jylland. I Telenor skal han gøre den nyeste teknologi til en god forretning.

Selv om Janus Platen har fået nyt job hos Telenor, er der samtidig tale om tur/retur.

Han startede nemlig sin karriere med tre år i Telenors kommercielle division i hovedsædet i København, før han i 2017 kastede sig over vinens verden, fordi han ville prøve kræfter med noget helt andet.

Hos vinimportøren Erik Sørensen Vin i Kokkedal i Nordsjælland var han en af firmaets første akademikere. Her fik han prøvet at være agil i en lille virksomhed i en hård branche, hvor omkring 3.000 forskellige importører vil sælge danskerne vin.

Hvad lærte du af at være i en mindre virksomhed?

"At man ikke behøver så mange slides og så meget bureaukrati for at få ting til at ske. I store virksomheder skal der mange mennesker ind over beslutningerne, før man tør gøre noget."

Hjem til Jylland

Efter otte år i København ville familien hjem til Jylland igen.

Han og hans kone, som også er cand.merc., er nordjyder, der flyttede til København undervejs i studiet og blev hængende. Men nu er der kommet to børn til – Ludwig på to et halvt og Augusta på seks måneder – og så ville de gerne tættere på bedsteforældrene.

"Faktisk købte vi hus i Aarhus, uden at jeg havde et nyt job på hånden."

Men Telenor slog til, da han lagde en føler ud hos sin gamle arbejdsplads. Og nu er han i Telenors teknologiske division, hvor han er stort set den eneste med kommerciel baggrund blandt lutter teknik-nørder.

"Vi sidder sammen og kigger på nye teknologier og skal ud fra et teknisk synspunkt vurdere, hvordan man gør det til en forretning. Tag 5G: Hvordan tjener vi penge på 5G og med hvilke produkter?"

Men hvad kan du som ikke-tekniker?

"Jeg er jo den, som skal kunne det med forretning, som teknikerne ikke kan. Eller de kan måske ikke rigtig få sagt det, hvis de tror, der er en god forretning, fordi de ikke råber højt nok."

Corona-hjemsendt fra dag 1

Selvom Janus nu bor i Aarhus Nord med sin familie, ligger hans job i princippet i Telenors division i Aalborg.

"Aftalen er, at jeg skal være en-to dage om ugen i København, to-tre dage i Aalborg og så et par dage med hjemmearbejde. Men det jeg har ikke prøvet af endnu. På grund af coronaen har jeg stort set arbejdet hjemme, siden jeg blev ansat."

Så det er heldigt, at du allerede kendte Telenor så godt i forvejen?

"Ja, helt sikkert. Fra min tidligere tid i Telenor har jeg et stort og bredt netværk i organisationen. Jeg kendte også min nuværende chef og resten af temaet fra tidligere. Det har hjulpet mig til hurtigt at komme i gang med de konkrete opgaver." 

Janus Platen

2020- Business Development Manager, Telenor

2017-20 Marketingschef, Erik Sørensen Vin

2014-17 Senior Business Consultant, Telenor

2013-14 Director and Account Manager, Uni Consulting

2013 Cand.merc., Aalborg Universitet

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Københavns Kommune, Teknik- og Miljøforvaltningen
Job
Grønlands Selvstyre, Departementet for Landbrug, Selvforsyning, Energi og Miljø
Job
Grønlands Selvstyre, Departementet for Landbrug, Selvforsyning, Energi og Miljø
Job
HK Danmark
Frist 18. jun. 2023
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet