Studieliv

Traditionsrigt show binder Aarhus-studerende sammen

21-10-2020
2 min.

Hvert år er 50-60 studerende fra BSS i Aarhus med til at lave revy. Fællesskabet er så stærkt, at det kan være umuligt at give slip, selv om man er blevet færdiguddannet.

Egentlig har Christina Hold forladt Aarhus Universitet, efter at hun i januar 2020 blev kandidat i erhvervsøkonomi og musikvidenskab. Alligevel er hun stadig – for femte år i streg – en del af BSS-Revyen, hvor hun også er formand. Hun kan bare ikke lade være med at deltage.

”Det er virkelig sjovt at være en del af det store fællesskab, som BSS-Revyen indeholder. Man lærer nye studerende at kende gennem de mange timer i øvelokalet og hele processen med at få en revy op at stå. Der er derfor også rigtig mange gengangere, som bliver ved med at være en del af revyen,” siger den 27-årige formand.

Ud over det sociale samvær og de nye bekendtskaber har arbejdet med revyen også givet hende nyttige faglige erfaringer, når det gælder projektledelse og koordinering af større events. Men man behøver ikke have store ambitioner for at være blandt de normalt 50-60 samfundsvidenskabelige studerende, der skaber revyen.

”Man behøver ikke nødvendigvis at stå på scenen. Der er også brug for at skaffe rekvisitter, søge sponsorer og andre opgaver, som ligger uden for selve stykket. Det vigtigste er egentlig bare lysten til at deltage,” lyder det fra Christina Hold.

35-års-jubilæum forude

Indtil nu er holdet bag revyen kun lige gået i gang med arbejdet hen mod de fire forestillinger, som løber af stablen i Fuglesangssalen på BSS midt i marts. Hvad forestillingen konkret kommer til at handle om, er endnu uvist. Men der er i hvert fald et 35-års-jubilæum, der skal fejres.

”Det kommer forestillingen i hvert fald til at handle lidt om. Ellers kender vi ikke så meget til indholdet lige nu, ud over at det skal indeholde 10 samfundsrelevante sketches, sange og nogle dansenumre,” forklarer Christina Hold.

Her i oktober skriver en gruppe studerende sketches og sange, hvorefter skuespillere, musikere og dansere begynder at øve fra november og frem mod premieren.

Mange timer og socialt samvær

Men hvor meget arbejde ligger der egentlig bag at opføre sådan nogle revy-forestillinger? Det afhænger af éns rolle, og hvor meget energi man lægger i revyen.  ”Bestyrelsen bruger vel nok omkring 10 timer om ugen, instruktørerne bruger mere, mens de ’almindelige’ aktører i forestillingen bruger tre timer på de ugentlige øvere. Hertil er der en masse, som også øver hjemme i privaten,” siger hun.

Det er dog ikke kun hårdt arbejde at være en del af BSS-revyen. Det sociale samvær spiller nemlig også en vigtig rolle for at få det hele til at gå op i en højere enhed og sikre de bedste præstationer.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.