Studieliv

Studenterklub klarer sig usædvanligt godt

09-10-2020
2 min.
IFSK's bedst placerede herrehold ligger i Jyllandsserien. Privatfoto

Idrætsforeningen for statskundskab på Aarhus Universitet har et fodboldhold højt oppe i de danske rækker. Alligevel er det fællesskabet, sammenholdet og det sociale liv, som driver klubben – på tværs af både køn og fodboldniveau.

Idrætsforeningen for statskundskab på Aarhus Universitet (IFSK) har i den nuværende sæson et herrefodboldhold med i Jyllandsserien. Det vil sige, at kun Danmarksserien skiller holdet fra divisionsfodbolden.

Dette er til trods for, at holdet udelukkende består af studerende – primært fra statskundsskab. Ifølge IFSK-formand Mikkel Hansen kommer cirka 90 % af klubbens spillere fra scient.pol.-studiet.

”Herudover er der nogle på samfundsfag samt politik og økonomi, mens dem uden for instituttet primært studerer HA almen på Aarhus BSS,” lyder det fra den 23-årige formand, der selv studerer på 5. semester af statskundskab.

Årsagen til den fine placering i Jyllandsserien skal findes i en kontinuerlig udvikling i spillertruppen, hvorfor klubben, der blev etableret i 1997, langsomt og sikkert har kunnet kravle sig højere og højere op i rækkerne.

”For det første er statskundskab et stort studie, så spillermaterialet er til stede. Men i takt med at vi langsomt har bevæget os op ad i rækkerne, er det blevet mere og mere attraktivt for de gode fodboldspillere, som også studerer, at spille for os. Vi har lige pludselig kunnet tiltrække spillere med enten Jyllandsserie- eller Danmarksserieerfaring,” forklarer formanden, der dog ikke selv spiller med i Jyllandsserien.

Det sociale er alfa og omega

Klubben har omkring 140 medlemmer fordelt ud på både herre- og kvindehold. Herrerne har et 11-mandshold i Jyllandsserien, et i Serie 4 og et i Serie 5 samt et 7-mandshold. Kvinderne har henholdsvis et 7-mands- og et 11-mandshold.

De mange medlemmer spiller en stor rolle. Ifølge formand Mikkel Hansen ville det næsten være umuligt for klubben at eksistere, hvis det sociale liv ikke var en fast bestanddel af klubbens dna. Medlemmerne tager ud og støtter de andre hold, når der spilles kampe, der arrangeres løbende pub-crawls og bankoaftener for klubbens medlemmer, og så er det også kutymen, at der afholdes Tour de Fredagsbar rundt i Universitetsparken.

”Det sociale liv i klubben er vigtigt, og det fylder en stor del. Det er faktisk kun til træningerne, at der skelnes mellem spillere, hold og køn. Ellers er vi sammen om det hele,” siger Mikkel Hansen.

Ambitioner om mere

IFSK – hvis hjemmebanetrøje er ”Djøf-blå”, som formand Mikkel Hansen kalder farven – er en klub i rivende udvikling. Der kommer hele tiden flere og bedre spillere til, og fra næste sæson vil kvindesiden formentlig blive udvidet med et ekstra 7-mandshold.Og målsætningen for Jyllandsserie-holdet klar.

”Holdet skal først og fremmest etablere sig i Jyllandsserien, og så må vi se på lidt længere sigt, om det er muligt at rykke op i Danmarksserien. Det kunne være meget sjovt, men dét er nok også klubbens maksimale niveau, da spillermaterialet jo er studerende,” siger Mikkel Hansen. 

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.