Nyt job

Rykker til Norge som 66-årig

19.10.2020

af

Privatfoto

Privatfoto

Det var egentlig Lars Arnfreds kone, der fik job i Norge. Men her kunne de også godt bruge Lars Arnfred. Der er masser af job at få i Norge, siger han – og det gælder også for danskere.

Lars Arnfred på 66 år kniber sig stadig i armen. Han var ledig – men havde dog lidt gang i sin egen konsulentvirksomhed – da hans kone som 59-årig fik tilbudt sit første chefjob som leder af designafdelingen på Universitetet i Bergen.

Hendes nye arbejdsgivere var meget opsat på, at familien flyttede med – i dette tilfælde Lars Arnfred, da børnene for længst er flyttet hjemmefra. Da han selv var delvist arbejdsløs efter at have mistet sin lektorstilling på Zealand – Sjællands Erhvervsakademi i en nedskæringsrunde i 2018, skulle der ikke meget betænkningstid til. Den eneste overvejelse var savnet af børnebørnene.

Hele deres ægteskab har været præget af omskiftelighed og nysgerrighed – de har aldrig været bange for at rykke på sig, hverken fysisk eller mentalt, fortæller Lars Arnfred. De har fx boet i Japan et år med deres børn. Nysgerrighed har drevet værket, som han siger, og sådan er det stadig.

Lars Arnfred har taget den ene uddannelse efter den anden sideløbende med sit arbejde. Han har bl.a. halvanden masteruddannelse – den fulde af dem i computer mediated communcation. Han har også nogle enkeltfag fra IT-Universitet i projektledelse og læring, ligesom han har grafisk uddannelse og har efteruddannet sig inden for filmproduktion. Det er hans arbejdsopgaver, der har defineret, hvilken uddannelse han har taget.

Det tog fire dage at få job

Så da hans kone blev bedt om at opfordre ham til sende sit CV til Bergen Universitet, slog han til. CV’et cirkulerede, og efter fire dage fik han en opringning. Efter et Zoom-møde blev han tilbudt en stilling på Bergen Universitet i foreløbig et halvt år – sådan er proceduren, når en stilling ikke bliver slået op – men med mulighed for forlængelse og evt. fastansættelse.

Han er rådgiver for to afdelinger: Efteruddannelse og Studiekvalitet. Han skal bl.a. rådgive underviserne om, hvordan de skaber innovation i deres undervisning. Og så skal han være med til at designe et helt nyt uddannelsesprogram inden for studiekvalitet.

Lars Arnfred flyttede til Bergen i september, efter at hans kone var rykket måneden før. Men siden foråret har de været i gang med deres respektive job hjemme fra Danmark – Lars Arnfred dog først på fuld tid fra september. Corona kom i vejen for det fysiske fremmøde, og det gør virussen stadig. Da Djøfbladet taler med Lars Arnfred, har han kun mødt sine kolleger via Zoom med undtagelse af to chefer, som han var til møde med i juni.

Fordi jobbet ikke har været slået op, er det ikke nøjagtigt beskrevet, hvad hans opgaver består i. Men så kan han jo selv være med at forme jobbet, som han påpeger.

”Det er bare noget med at prøve sig frem. Og være udfarende og opsøgende. Mine kolleger har jo meget at se til på grund af corona.”

’Der er masser af job – og danskere er velkomne’

Bergen er en fantastisk by, synes Lars Arnfred –  altså lige bortset fra, at det regner meget, og at huslejen er i den pebrede ende.

”Der sker spændende ting inden for digitalisering og bæredygtighed både i Bergen, Trondheim og Tromsø, og der er et meget internationalt miljø. Danskere er generelt meget velkomne, og der er masser af job, skal jeg hilse at sige,” siger Lars Arnfred

Han håber selv at kunne blive ved med at arbejde, til han er mindst 70 år – og meget gerne i Bergen, som tingene ser ud lige nu. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Erhvervsministeriets Departement
Job
Dommerudnævnelsesrådet
Job
Roskilde Handelsskole
Job
Økonomistyrelsen
Job
Social- og Boligstyrelsen
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet