Djøf mener

Nødvendigt med fokus på god ledelse

12.10.2020

af

Foto: Djøf

Foto: Djøf

Erfaringerne fra det seneste halve år understreger betydningen af ledelse – corona-krise eller ej, skriver Hanne Fugl Eskjær, formand for Offentlige Chefer i Djøf.

Corona-krisen har på godt og ondt lært os mange ting. Blandt andet at man på flot vis har evnet at omstille den offentlige sektor i foråret i forbindelse med nedlukningen af Danmark og nu igen i efteråret med en delvis hjemsendelse af medarbejderne.

Det har været imponerende at se, hvordan ledere og medarbejdere i fællesskab har fundet faglige og organisatoriske løsninger, så opgaverne og betjeningen af borgene bliver løst. Trods vanskelige vilkår melder virksomheder og arbejdsgivere, at produktiviteten ikke er faldet.

Der er for mig at se ingen tvivl om, at vi skal tage erfaringerne med i det videre arbejde med at realisere regeringens mål om en nærhedsreform. Vi skal skrue op for tilliden til medarbejderne og ned for omfanget af bureaukrati, der flytter fokus fra kerneopgaverne. Ligesom det understreger betydningen af et solidt ledelsesrum, hvor offentlige ledere får plads til at lede og kan træde i karakter uden at være bundet på hænder og fødder af mikro-management fra politisk side og snærende dokumentations- og styringsbånd.

Selv om det er en svær opgave, håber jeg, at regeringen ikke slækker på ambitionsniveauet for nærhedsreformen.

Nogle har brugt corona-omstillingen af den offentlige sektor som bevis på, at akademikere og ledere er overflødige, når den offentlige sektor skal udvikles. Jeg mener, at erfaringerne peger i den stik modsatte retning. Man finder kun de gode løsninger i et tæt samarbejde mellem forskellige faggrupper. Hvor vi lytter til hinanden og respekterer vores forskellige fagligheder og roller. Vi skal blive ved med at løfte opgaverne sammen.

Erfaringerne understreger betydningen af ledelse – krise eller ej. Derfor ser jeg frem til Ledelsesugen i uge 44. Ugen er et fælles initiativ mellem regeringen, KL og Danske Regioner, hvor målet er at sætte fokus på god ledelse. Det er der brug for.

Djøf deltager med en række arrangementer – bl.a. den årlige chefkonference, der har fokus på kriseledelse, en videncafé om ledelse af corona-lockdown og i debatter med ministeren for offentlig ledelse, lederforeninger og offentlige ledere i kommuner, stat og regioner.

Netop i fællesskab med andre faggrupper, arbejdsgivere og forskere kan vi sammen bidrage til at gøre god ledelse til et omdrejningspunkt hver dag året rundt – og ikke kun en enkelt uge om året.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Villum Fonden
Job
KL - Kommunernes Landsforening
Job
Wonderful Copenhagen
Job
Hvidovre Kommune
Job
Djøf
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet