Nyt Job

Folk bliver chokerede, når de hører om Anders' nye job

6.10.2020

af

Foto: Mads Teglers

Foto: Mads Teglers

Hvad laver en forsker fra CBS på Retsmedicinsk Institut, som ellers er mest kendt for obduktioner og DNA-prøver? Vi har talt med Anders Raastrup Kristensen om hans nye arbejde.

’Der er kage efter dagens obduktioner.’ Sådan stod der i en intern mail, som Anders Raastrup Kristensen modtog på sit nye job på Retsmedicinsk Institut i København. Her skal han gennem et laboratorium, når han vil hente kaffe, og han deler kontor med en overlæge, der undersøger hjerter. Det er dog nogle helt andre opgaver, Anders Raastrup Kristensen har.

Tidligere har han undervist og forsket i balance mellem familie- og arbejdsliv, ledelse af selvledende medarbejdere og strategisk ledelse på CBS. Den erfaring bruger han nu i et projekt, som skal hjælpe børn, der er mistænkt for at være udsat for vold til at få den bedst mulige oplevelse, når deres sag løber igennem de offentlige instanser.

Retsmedicinsk Institut udfører de fysiske undersøgelser af børnene, som foregår i et såkaldt børnehus. Fra fx en lærer underretter om mistanke om vold, til der eventuelt falder dom i en sag, er bl.a. kommune, politi og retssystemet inde over sagen.

”Alle vil det bedste for barnet. Men når de samarbejder, er det bare ikke altid, at effekten er den bedste. Det er indgangen i projektet for mig.”

Der er jo mange fordomme om stedet. Det er skræmmende, og folk tænker, at der er spøgelser og alt muligt

Anders Raastrup Kristensen

Anders Raastrup Kristensen er derfor bl.a. i gang med at kortlægge processen og interviewe de relevante parter for at blive klogere på, hvordan børnene kommer bedst og mest skånsomt igennem kontakten med myndighederne.

”Det har altid tiltalt mig at arbejde i grænsefladen mellem det ekstremt fagnørdede og noget, som kan bruges til noget konkret. Det er en væsentlig opgave at få min viden ud i virkeligheden.”

Så fagnørderiet skal helst ende ud i noget praktisk for dig?

”Ja. Hvis jeg ender rent nede i det faglige nørderi, så er der måske kun 20 andre mennesker i hele verden, der synes, det er spændende. Det er der nogle forskere, der godt kan finde en stor glæde ved, men det bliver altså for lidt for mig.”

Hvordan reagerer dine omgivelser, når du fortæller, at du har fået job på Retsmedicinsk Institut?

”Folk bliver jo chokerede. Er det en joke, at jeg lige pludselig er på Retspatologisk Afdeling? Der er jo mange fordomme om stedet. Det er skræmmende, og folk tænker, at der er spøgelser og alt muligt.”

Hvorfor søgte du jobbet?

”Hvis jeg kan bidrage bare lidt til, at der er nogle børn, der får det bedre eller har en bedre oplevelse, så vil jeg være lykkelig. Rent fagligt er det også ufatteligt interessant. Jeg nyder at arbejde sammen med andre faggrupper, som går helt anderledes til forskning. Det er meget inspirerende og lærerigt.”

Hvordan fungerer samarbejdet mellem myndighederne nu?

”Jeg er faktisk imponeret over, hvor mange dygtige folk der arbejder inden for det her område, og hvor engagerede de er i arbejdet med børn. Men der er mange af processerne, som kan forbedres. Fx samarbejdet mellem de enkelte instanser, men hver enkelt instans gør det generelt godt.”

Hvordan kan myndighederne forbedre samarbejdet?

”De skal simpelthen invitere hinanden ind og tale om, hvordan de håndterer sagerne, og om det kan give udfordringer for de andre myndigheder. Det kan fx være, at man i kommunerne ikke kan se, at det giver problemer for børnehusene, at man ikke har lavet den formelle visitering til børnehuset. Men det giver nogle juridiske problemer ift. til fx udveksling af oplysninger. Det kan også være noget så lavpraktisk som hvem der henter og bringer børnene til børnehuset. Når der er så mange myndigheder involveret, ved de faktisk ikke helt præcist, hvad hinanden laver.”

Du underviser også stadig på CBS. Hvordan hænger det sammen med dit nye fuldtidsjob?

”Jeg arbejder meget. Men undervisningen er heldigvis koncentreret i korte perioder. Jeg har dog haft ekstra travlt efter sommerferien, da der skulle laves 24 undervisningsvideoer, fordi vi har skullet omstille vores undervisning til onlineundervisning.” 

Anders Raastrup Kristensen

2020- Lektor på Retsmedicinsk Institut (KU)

2014- Selvstændig konsulent og forsker

2014- Ekstern lektor på CBS

2008-14 Adjunkt på CBS

2010 Erhvervs-ph.d. om balance mellem familie- og arbejdsliv hos CBS og Rambøll

2005 Kandidat i Filosofi- og Erhvervsøkonomi fra CBS

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Djøf
Frist 4. mar. 2024
Job
Københavns Professionshøjskole, Campus Carlsberg
Job
Styrelsen for Patientsikkerhed
Job
GrønlandsBANKEN
Frist 1. mar. 2024
Job
Verisure
Frist 23. mar. 2024
ANNONCE

Kommentarer

Kirsten
3 år siden
Hep hep! Tillykke Anders ??????