Anbefalinger

"For en travl djøfer er det perfekt, når kultur kan klares på sekunder"

5.10.2020

af

Privatfoto

Privatfoto

Rekrutteringskonsulent og tidl. kommunaldirektør Lisbeth Binderup anbefaler bøger, arkitektur og en app, der kombinerer historisk viden og hurtig underholdning.

Lisbeth Binderup er ledelses- og rekrutteringskonsulent hos Genitor. Fra 2011 til 2020 var hun kommunaldirektør i Skanderborg Kommune. Hun er uddannet cand.scient.pol fra Aarhus Universitet.

Hvilken bog læser du for tiden?

”’Martin Luther Burger King’. Opløftende budskab: Barselsorlov behøver ikke betyde ammehjerne. Sara Trier, Lars Trier Mogensen og deres tre døtre bruger friheden til at køre gennem USA sammen med primærvalgenes karavane. De sender skønne breve, børnetegninger og selfies med kandidaterne hjem til Politiken. Det hele bliver senere til en bog med Barack Obama på forsiden med en yndig baby i rødt-hvidt hjemmestrik på armen.”

Hvilken bog har ændret dit syn på verden?

”’Huset Buddenbrook’ har ændret mit syn på grænsen for talent. Tænk, at der har levet et menneske, der kunne skrive og sanse og indleve sig så overbevisende! En kjoles stoflige skønhed, en døendes ubærlige smerter, en ældre brudgoms ækelhed, et ulykkeligt barns livsangst. Og så videre! Det utrolige er, at Thomas Mann kun var 26, da han udgav sin livskloge murstensroman.”

Hvilket kaninhul er du senest faldet i?

”For en travl djøfer er det perfekt, når kultur kan klares på sekunder. Aarhus Universitetsforlags app-spil DYST er en genvej til viden fra den geniale bogserie, ’100 danmarkshistorier’. Det handler om skuldrene, som danskerne står på, kulturelt og samfundsmæssigt. Selveste herr Møllers fond har støttet projektet. Jeg spiller på min telefon mod andre travle djøfere.”

Hvilke kulturelle perler burde være pensum for alle?

”Min vigtigste kulturglæde er arkitekturen – både bygningens kunstneriske kvalitet og det, den fortæller om sin samtid. Tre af mine yndlinge blev kanoniseret i den danske kulturkanon for 15 år siden: Aarhus’ gule universitetsby, Aarhus Rådhus og Østbroen over Storebælt. Hurra for dem! Kulturkanonen var en sjov og fin idé! Smagsdommeri, men frem for alt kultur-pædagogik. Hjælp til at se storheden.” 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Villum Fonden
Job
KL - Kommunernes Landsforening
Job
Wonderful Copenhagen
Job
Hvidovre Kommune
Job
Djøf
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet