Anbefalinger

"En fantastisk bog om en forfærdelig sag"

26-10-2020
1 min.

Rektor Trine Nielsen anbefaler undersøgende MeToo-journalistik, mellemkrigsbøger – og jazz.

Trine Nielsen er rektor for Danmarks Medie- og Journalisthøjskole siden 2018. Hun er medlem af Medienævnet og bestyrelsesmedlem i Tuborgfondet. Cand.scient.pol fra Københavns Universitet.

Hvilken bog læser du for tiden?

”Lige nu læser jeg ’Catch and Kill’ af Ronan Farrow, der handler om hele sagen med Harvey Weinstein. Det er en fantastisk bog om en forfærdelig sag, om misbrug af magt og udnyttelse af kvinder. Derudover er det et pragteksempel på undersøgende journalistik. Et studie i de metoder og overvejelser, man gør sig, når man skal nå til bunds i en svær sag.”

Hvilken bog har ændret dit syn på verden?”Jeg læser rigtig meget, og derfor er det svært for mig at pege på én bog, der har ændret mit syn på verden. Lige nu er jeg meget optaget af mellemkrigsperioden og læser Stefan Zweig, Joseph Roth og Thomas Mann. Jeg har også lige læst en bog, der hedder ’Oostende 1936’ af Volker Weidermann, som handler om netop disse forfatteres eksil før Anden Verdenskrig. Mellemkrigsperioden trækker spor op til i dag. Dels i forhold til håbet om en bedre verden, men i den grad også i forhold til de kræfter, der truer vores demokrati og vores måde at tænke på.”

Hvilke kulturelle perler burde være pensum for alle?

”Personligt mener jeg, at jazz burde være pensum for alle! Ikke en bestemt slags, for der findes efter min bedste mening nemlig en afart af jazz for alle. Jazz sætter os fri med sine improvisationer og giver plads til både leg og fordybelse, og det synes jeg, vi har for lidt af i en ofte alt for travl hverdag. Derfor er jazz også for mig det bedste middel mod stress!” 

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.