Nyt job

Kristina kombinerer jura og psykologi

12.10.2020

af

Privatfoto

Privatfoto

Kristina Arenander Simonsen har to job. I det ene bruger hun sin juridiske baggrund. I det andet bruger hun sin indsigt i psykologi. Hun mener, at hendes viden om psykologi gør hende til en bedre juridisk rådgiver.

Kristina Arenander Simonsen er uddannet cand.jur. fra Københavns Universitet og fik i sommer et jura-tungt job i en finansiel virksomhed. Kaster man et blik ned over hendes cv, er der imidlertid flere ting, der springer i øjnene.

Ud over at have læst jura i København og Hong Kong har hun studeret psykoterapi med fokus på kropsdynamik, læst enkeltfag i psykologi og filosofi og undervist i psykologi for jurister.

Til daglig arbejder hun som Head of Legal and Compliance ved Kinnerton Capital og søsterfirmaet Kinnerton Credit Management. Sideløbende er hun ved at gennemføre advokatuddannelsen for at opnå bestalling. Og samtidig er hun selvstændig erhvervspsykologisk rådgiver og coach.

Hvordan spiller juraen og psykologien sammen?

”En stor del af det juridiske arbejde involverer rådgivning. Bag fagligheden er der et møde mellem mennesker. Der kan man bruge mange af principperne fra psykologien. Det kan gøre mødet lettere,” siger Kristina Arenander Simonsen.

Hun forklarer, at man ved hjælp af psykologiske redskaber kan blive opmærksom på, hvornår man selv går i forsvarsposition i en rådgivning eller forhandling. Eller hvornår man har svært ved at acceptere det, andre siger. Selvindsigten i egne reaktionsmønstre gør det muligt at træde ud af dem og gøre noget andet. Det giver et større spillerum.

Har du et andet eksempel?

”Når du skal rådgive om et konkret juridisk spørgsmål, kan der være flere ting, du skal være opmærksom på, og som ikke handler om juraen.”

Kristina Arenander Simonsen forklarer, at løsningen af det konkrete juridiske problem selvfølgelig kommer først. Men ofte har klienten også andre dagsordener, der spiller ind. Det kan fx være et ønske om at imponere chefen og samtidig en frygt for at tabe ansigt i sin virksomhed.

Det kan også være, at det uafklarede juridiske spørgsmål skaber stress og utryghed for virksomhedens fremtid og for klienten. Derudover kan der være interne konflikter og modstridende interesser i udfaldet af sagen.

”Hvis man kan adressere sådanne forhold på en god måde og skabe et trygt, tillidsfuldt og fortroligt rum for rådgivningen, bliver det lettere for klienten at åbne for disse andre aspekter, og klienten tør eventuelt også komme på banen med mulige fejl, der ligger forud og kan spænde ben for en problemløsning.”

Hvorfor har du læst filosofi?

”Hvis man skal svare på nogle af de store spørgsmål – hvad er meningen med mit arbejdsliv, og hvad er meningen med livet? – som tit dukker op i coaching og terapi, har psykologien ikke de store svar. Det er et filosofisk spørgsmål, hvad der giver mening i livet.”

Kristina Arenander Simonsen mener, at alle, der arbejder med rådgivning som en del af deres arbejde, burde kende til grundlæggende psykologi og filosofi, fordi man bliver en bedre rådgiver, når man er rustet til at møde mennesker.

Hvad byder fremtiden på?

”At blive endnu dygtigere til jura og psykologi og kombinationen af de to. Mere af det samme – for at blive bedre.”

Kristina Arenander Simonsen

Erfaring

2020- Head of Legal and Compliance, Kinnerton Capital / Kinnerton Credit Management

2013- Selvstændig erhvervspsykologisk rådgiver, coach og underviser

2018-19 Advokatfuldmægtig, DLA Piper

2017-18 Advokatfuldmægtig, Lundgrens

2015-17 Ekstern lektor og underviser, Det Juridiske Fakultet, Københavns Universitet, Politiskolen og Djøf

2012-13 Chefkonsulent, Danske Capital, Danske Bank

2007-12 Skatte- og juridisk konsulent, Finans Danmark (tidl. Investeringsforeningsrådet)

2006-07 Coach og underviser, Mødrehjælpen

2004-07 Fuldmægtig, Det Juridiske Fakultet, Københavns Universitet

2000-04 Senior skattekonsulent, KPMG

Uddannelse
2005- Løbende undervisning i psykoterapi, coaching, psykologi, filosofi og advokatfaget

1999-2001 Cand.jur., Københavns Universitet

1997-99 Bachelor of Laws, The University of Hong Kong

1994-97 Bachelor i jura, Københavns Universitet

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Ankestyrelsen
Job
Børne- og Undervisningsministeriet - Styrelsen for It og Læring
Job
Finanstilsynet
Job
Frederiksberg Kommune, Rådhuset
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet