Leder

Mere til fælles

13-01-2020
2 min.
Djøf-formand Henning Thiesen varsler, at Djøf i den kommende tid "vil søsætte en række initiativer, som viser, at vi har mere til fælles med andre faggrupper end det, som debatten giver indtryk af". Foto: Morten Holtum

Vi har mere til fælles med de andre fagligheder, end mange går og tror, skriver Henning Thiesen, formand for Djøf.

Jeg glæder mig til det år, der venter. Det gør jeg, fordi vi i den kommende tid søsætter en række initiativer, som viser, at vi har mere til fælles med andre faggrupper end det, som debatten giver indtryk af.

Det sker tit, at jeg taler med medlemmer, der er ærgerlige over den måde, der bliver snakket om os djøfere på. Særligt når det gælder den offentlige sektor.

Jeg deler den ærgrelse. Derfor har vi besluttet at tage skeen i den anden hånd. 

Vi vil vise, at selv om djøferen, social- og sundhedsassistenten, pædagogen, lægen og politibetjenten har forskellige fagligheder, så deler vi ofte de samme frustrationer. Over for meget kontrol. Over forhastede reformer. Over manglende tillid. Over besparelser, der ikke er tænkt til ende.

Ligesom de andre faggrupper i den offentlige sektor går djøfere hver dag på arbejde med et ønske om at gøre det endnu bedre end dagen før. Om at bidrage til løsninger på samfundets udfordringer. Til alles bedste.

Vi har mere til fælles med de andre fagligheder, end mange går og tror. Og vi deler frem for alt et fælles mål: Ambitionen om at skabe verdens bedste samfund her i Danmark.

Hvis det skal lykkes, er samarbejde afgørende. På tværs af sektorer og på tværs af fagligheder. Det samme er tillid. Tillid til hinandens fagligheder. Til at sidemanden kan noget, man ikke selv kan. Tillid skal gå begge veje. Og så skal vi tage ansvar.

Det tør vi. Og vi er ikke blege for at erkende, at vi også har et ansvar for, at der i den offentlige sektor bruges for meget tid på kontrol og for lidt på det, der skaber værdi. Det skal vi gøre noget ved. Sammen. Derfor laver vi fire initiativer, der viser, at vi har mere til fælles med andre faggrupper.For det første vil vi spille ind i statsministerens bebudede nærhedsreform. Vi deler den politiske ambition om behovet for mere tillid, faglighed og arbejdsglæde. Det er en kæmpeopgave. Men også én, vi gerne tager vores del af ansvaret for. Til gavn for hele samfundet. 

For det andet vil vi gå i dialog med de meningsdannere, der hellere vil skyde på faggrupper end at samarbejde om udfordringerne. Vi vil vise, hvad djøfere også arbejder med. For det tredje vil vi række hånden ud til samarbejde med andre fagforbund. Endelig vil vi skyde samtalen i gang med en film på tv. Den er lavet med et glimt i øjet – og med et budskab om vigtigheden i at finde fælles løsninger.

Jeg håber, I vil deltage i samtalen. På arbejdspladsen, på studiet, på sociale medier. Jeres bidrag er vigtige. Rigtig godt nytår. 

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.