Undersøgelse

Jeg er ikke som de andre (djøfere)

15-01-2020
1 min.

Har vi djøfere en fælles identitet? Næh, siger flertallet i Djøfbladets nye læserundersøgelse. Knap 40 % betragter sig som ’anderledes, end djøfere er flest’.

Har du det godt med at blive kaldt ’djøfer’? Synes du, debatten om djøficering er urimelig? Har vi djøfere en fælles identitet?

Det er nogle af de spørgsmål, Djøfbladets læsere har skullet tage stilling til i en netop overstået læserundersøgelse. Formålet har været at lære læserne bedre at kende og undersøge deres identitetsopfattelse, og resultaterne vil blive brugt i redaktionens arbejde med at udvikle Djøfbladet og djoefbladet.dk.

Kun 22 procent af læserne var overvejende enige eller meget enige i udsagnet ’Vi djøfere har en fælles identitet’ – 43 procent var uenige. Så var der større opbakning til udsagnet ’Jeg betragter mig selv som anderledes end djøfere er flest’. Her var 38 procent enige, 23 procent uenige – mens 32 var hverken enige eller uenige.

Og den vigtigste faktor i mit arbejdsliv er …

Ud over spørgsmålene om identitetsopfattelse bad vi også læserne vurdere end række faktorers betydning for deres arbejdsliv.

Topscorerne her var at have ’gode relationer til kollegerne’ og at kunne ’skabe en god balance mellem mit arbejdsliv og mit øvrige liv’ – et mulehår foran ’gode lønforhold og ansættelsevilkår’.

Om læserundersøgelsen

Djøfbladets læserundersøgelse blev udført i november 2019. I alt 1.345 læsere besvarede et spørgeskema, der var blevet sendt ud til en tilfældig stikprøve på i alt 10.000 af Djøfs medlemsskare.

Undersøgelsens øvrige resultater vil blive behandlet i kommende artikler.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.