Nyt job

Hjalte går fra konsulentbranchen til kommunen

22-01-2020
2 min.

"Jeg får mulighed for at arbejde seriøst med nye teknologier," siger Hjalte Gram, der kommer fra Implement Consulting Group.

Privatfoto

"Mit arbejde handler i bund og grund om at frigøre tid til at levere velfærd til københavnerne," siger Hjalte Gram. Han er skiftet fra et privat konsulentfirma til København Kommunes fælles center for administration.

Hjalte Gram er i politologiske kredse kendt som forfatter til en lille, tynd, men slagkraftig bog med titlen 'Skolet i Den Røde Bygning – Hvordan Finansministeriets embedsmænd når til tops i staten' udgivet af Foreningen for Elite- og Magtstudier. I sit eget arbejdsliv skifter han nu rollen som privatansat managementkonsulent ud og bliver selv embedsmand i et job, som hører under en anden stor, rød bygning, nemlig Københavns Rådhus.

Han er for nylig begyndt som udviklingskonsulent i Københavns Kommunes Koncernservice. Det er en særlig enhed under Økonomiforvaltningen, der fungerer som hele kommunens center for fælles administration. De bor ved Fuglebakken St. lidt over fire kilometer fra rådhuset og er et af Danmarks største såkaldte Shared Service Centres med godt 700 ansatte.

Hvorfor er du skiftet?

"Jeg vil gerne følge projekterne til dørs. Som konsulent er man rundt i mange forskellige organisationer, og det er sjovt og meget lærerigt, men ofte er man videre, før man kan se værdien af de frø, man sår," siger han.

"Københavns Kommune har en volumen og kompleksitet, som man kun finder få andre steder. Det giver mulighed for at arbejde seriøst med nye teknologier og specialisere mig endnu mere inden for optimering og digitalisering af processer. Det synes jeg er enormt spændende.”

Du er i Kontor for Automatisering og Udvikling. Hvad er dit job helt konkret?

”Jeg skal bidrage til, at de administrative processer er så effektive som muligt. Det kan fx være gennem analyser, der viser, hvordan dele af ansættelsesprocessen kan automatiseres med softwarerobotter. Det kan også være ved at undersøge, om arbejdsgange kan forenkles, fordi fx nogle kontrolkrav eller lignende ikke længere er gældende, eller de kan håndteres automatisk i et it-system.”For tiden er der en hel del, som beskylder bl.a. djøfere i de centrale administrationer i den offentlige sektor for at lave pseudoarbejde – arbejde uden værdi for nogen...

"Jeg har fulgt med i debatten om pseudoarbejde, fordi det betyder meget for mig at kunne se værdien af det arbejde, jeg udfører. Jeg er ansat i en organisation, som er sat i verden for at skabe bedre og billigere administration. I bund og grund handler det om at frigøre tid til at levere velfærd til københavnerne. Det er i høj grad meningsfuldt."

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.