Læserbrev

Den er gal med læsbarheden i Djøfbladets nye design

1.9.2020

af

"Skriftstørrelsen er simpelthen så lille, at jeg bliver svimmel af at læse det," skriver Tom Dahl-Østergaard om Djøfbladets nye layout. Vi har godt nyt til ham.

Jeg har været medlem af DJØF og trofast læser af Djøfbladet, lige siden jeg blev kandidat i 1987. I forordet til det seneste Djøfblad (0720) bydes der velkommen til et nyt Djøfblad. Djøfbladet har fået nyt design, og I har forsøgt at ramme et enklere, mere bogligt udtryk.

Det er naturligvis godt, at I løbende tager bestik af medlemmernes præferencer og en gang imellem lancerer nye, forfriskende ændringer. Det er I sluppet godt fra flere gange gennem de seneste godt 30 år, hvor jeg har læst bladet. Men denne gang må jeg dog til tasterne: Skriftstørrelsen er for lille!

Jeg er 58 år og har briller med læsefelt. Optikeren bemærkede efter den sidste undersøgelse af mine øjne for et år siden, da jeg sidst fik nye briller, at jeg efter korrektionen med brillerne havde et usædvanligt godt syn. Jeg har forsøgt at læse Djøfbladet, men skriftstørrelsen er simpelthen så lille, at jeg bliver svimmel af at læse det. Jeg fandt linealen frem og har målt mig frem tid, at de store bogstaver har en højde på 2 millimeter og de små bogstaver kun 1 millimeter!

Jeg er ganske overbevist om, at mange af jeres læsere – især os over 50 år – kunne ønske sig en mere læsevenlig skriftstørrelse. Hvorfor skal brødteksten i det hele taget være mindst mulig? Den blev vist også mindre, sidste gang der kom et nyt design af Djøfbladet, og allerede dengang syntes jeg, det var en forringelse. Jeg kender mange, som går uden om frilæsningsbøger med små bogstaver. Det ville da være ærgerligt, hvis I også mister læsere på dén konto.

Egentlig er jeg på nippet til at bede om ikke længere at modtage Djøfbladet, fordi jeg jo desværre ikke kan læse det i det nye mikroformat. Men nu hvor jeg betaler for bladet som en del af mit medlemsgebyr, så vil jeg ikke afmelde det, men blot nøjes med at se på billederne – og de er jo til at få øje på! For det er vel ikke en mulighed, at I ganske enkelt øger skriftstørrelsen fra og med næste nummer?

Med venlig hilsen

Tom Dahl-Østergaard, Dean’s Representative, International Talent Retention, CBS

 

 

Kære Tom

Du er bestemt ikke den eneste (med et i parentes bemærket glimrende syn), der har bokset med skrifttypen i det nye design. Én læser foreslog, at vi sendte en lup med bladet.

I første omgang har vi valgt at følge dit forslag og sætte skriftstørrelsen op i næste nummer af Djøfbladet – og i øvrigt også skifte til anden mere læsevenlig skrifttype. Over de næste par numre vil vi også indføre andre, lidt mindre, rettelser for at få det nye design til at falde helt på plads.

Tak for hjælpen.

Med venlig hilsen

Dennis Christiansen, chefredaktør

 

PS.: For resten bliver Djøfbladet ikke finansieret af kontingentkroner, men rent af annoncesalg. Så det er en gratis fornøjelse for medlemmerne. Hvis det altså er en fornøjelse. Men i hvert fald er det gratis. 
Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Grønlands Selvstyre, Skattestyrelsen
Job
Grønlands Selvstyre, Departementet for Fiskeri og Fangst
Job
Indenrigs- og Sundhedsministeriet
Job
Århus Statsgymnasium
Job
Grønlands Selvstyre, Departementet for Fiskeri og Fangst
ANNONCE

Kommentarer

Trine Budtz
3 år siden
Jeg vil tilslutte mig ovenstående, og jeg vil tilføje, at den måde at lave overskrifter på, hvor ordene står med forskellig størrelse mellemrum, nogle gange meget langt fra hinanden, er helt gak. Ja, undskyld udtrykket. Det er sket ikke til at læse. Man skal ikke være så kreativ, at det ødelægger læsevenligheden. Jeg er glad for at I er gået over til mere miljøvenlig indpakning og papir. Kunne I ikke også skrive titlen DJØFBLADET udenpå med større bogstaver, ligesom før?
Anne
3 år siden
Jeg kan godt læse skriftstørrelsen, men synes det er flimrende og ikke behageligt. Overskrifterne er helt umulige. Efter at have "prøvet til" nogle gang gav jeg op og læste ikke bladet denne gang. Synd at et forsøg på at forny bladets layout, går så meget ud over læsbarheden. Det er en ommer - gratis eller ej.