Anbefalinger

Astrid Haug læser om mænd, der forklarer kvinder ting

21.9.2020

af

Privatfoto

Privatfoto

Vi har bedt forfatter og rådgiver Astrid Haug anbefale bøger, podcasts og andet medieindhold. Hun fortæller bl.a., hvordan hun har selvradikaliseret sit Instagram-feed og fyldt det med vegansk mad.

Astrid Haug er selvstændig rådgiver, bestyrelsesmedlem og forfatter. Tidligere i år har hun udsendt bogen ’Krise, krudt og KRAM’ via DJØF Forlag.

Hvad læser du for tiden?

”’Mænd forklarer mig ting’ af Rebecca Solnit. Det var hende, der lagde grundlaget for mansplaining-begrebet. Hendes bog rækker dog længere end det og sætter fokus på den omfattende vold mod kvinder, som gør sig gældende i mange dele af verden. Den kan anbefales til begge køn. Jeg har også genlæst ’It Doesn’t Have to Be Crazy at Work’ af Jason Fried og David Hansson, hvor de beskriver deres arbejdskultur i virksomheden Basecamp, som er mere calm end crazy. Der er mange gode konkrete tips at hente.”

Hvilket rabbit hole er du senest faldet i?

”Det må være på Instagram, hvor jeg følger en masse profiler og hashtags inden for to områder, nemlig lækkert genbrugstøj og vegansk mad. De to områder er kæmpestore på Instagram, og man kan ligesom bare blive ved med at dykke længere og længere ind i det. Det betyder, at jeg efterhånden stort set ikke får andet i mit feed. Det er således lykkes mig at lave en selvradikalisering. Lidt skræmmende egentlig, men i dette tilfælde vel godt for miljøet. Men det siger noget om, hvor effektive de sociale mediers algoritmer er – også over for vores børn.”

Podcast eller flow-radio?

”Jeg hører P1 som flow i køkkenet, ellers er det mest podcast. Jeg kan godt lide korte formater som Børsens Morgenbriefing og FT News Briefing. I perioder lytter jeg til en del podcasts om amerikansk politik – såsom FiveThirtyEight, Pod Save America og naturligvis The Daily. Og så lytter jeg trofast til Det, vi taler om.”

Hvem ville du helst invitere på en kop kaffe?

”Så skulle det være den newzealandske statsminister, 39-årige Jacinda Ardern. Hun er en krise-knuser og formår at være empatisk, samtidig med at hun qua sit job er magtfuld. Vi er næsten jævnaldrende, og jeg tror, vi kunne få en virkelig god snak.” 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet