NYT JOB

Professor på vej fra Nørrebro til nyt job i New York

9.6.2020

af

Privatfoto

Privatfoto

Professor Mette Morsing fra CBS er udnævnt til chef for PRME, som er FN’s største initiativ for lederuddannelse i ansvarlighed og bæredygtighed på globalt plan. Men på grund af corona-krisen må hun vente med at flytte til New York.

Egentlig skulle hun allerede have indtaget sit kontor på 12. etage i Global Compact-bygningen tæt på FN’s hovedkvarter i New York, men i stedet har Mette Morsing måttet arbejde hjemme, først i sin lejlighed på Nørrebro og senere i FN-byen i havneområdet i København. Startdatoen i det nye job var 1. maj, men hun kommer nok ikke af sted før efter sommerferien. 

Hun skal være leder af FN-organisationen PRME (Principles for Responsible Management Education). Organisationen har på globalt plan 800 skoler og universiteter som medlemmer, og en opgave er at tilrettelægge erfaringsudveksling mellem disse undervisningsinstitutioner, så der bedre kan sættes en global agenda for ansvarlig ledelsesuddannelse.

Som professor på Copenhagen Business School (CBS) – og de senere år også professor på Handelshögskolan i Stockholm – har Mette Morsing et tungt CV inden for bæredygtighed og ledelse, herunder hvordan man leder undervisere på højere uddannelser og inddrager bæredygtigheds-målene i undervisningen.

Som tidligere leder af to forskningscentre om bæredygtighed i henholdsvis København og Stockholm har hun stor erfaring med, hvordan man motiverer underviserne til at inddrage bæredygtighed i kurser om fx markedsføring, regnskaber og logistik.

”Det er meget spændende at få lov til at bidrage på globalt niveau. Vi er ikke perfekte her i Skandinavien, men vi er faktisk nået langt på nogle områder. Samtidig oplever vi enorm interesse og engagement i arbejdet med bæredygtighed på afrikanske og latinamerikanske universiteter, og det ville jo være rigtig interessant, hvis vi kunne lære noget af hinanden,” siger Mette Morsing.

"Timingen var bare fantastisk"

Mette Morsing har fulgt PRME, siden det blev etableret i 2007, og CBS var blandt de første 100 skoler, som meldte sig ind. For halvandet år siden blev hun så inviteret til at gennemføre et såkaldt strategisk review og interviewede i den forbindelse 80-90 personer i det globale PRME-miljø.

Dermed lærte hun folk i organsiationen rigtig godt at kende, og for nogle måneder siden blev hun så opfordret til at søge stillingen som leder i New York.

”Det var ikke noget, jeg havde planlagt som et led i min karriere, men timingen var bare fantastisk, og så begyndte jeg at tale med folk i PRME-universet og søgte og fik stillingen,” fortæller Mette Morsing.

Fortsat tilknytning til CBS

Planen er, at hun stadig vil være tilknyttet CBS, og rektor Nikolaj Malchow-Møller har ønsket hende varmt tillykke med det nye job:

”Hendes ledelsesmæssige indsats med at bringe bæredygtighed fra klasseværelset og ind i bestyrelseslokalerne er imponerende og har bidraget væsentligt til at styrke bæredygtigheds-dagsordenen på CBS,” lød rektorens ros i en pressemeddelelse.

Foreløbig er Mette Morsing ved at arrangere en stor global konference, PRME Virtual Global Forum. Den skal ikke holdes i New York som planlagt, men afvikles virtuelt midt i juni. Det ser hun som en meget spændende udfordring, som giver adgang til at samle folk fra hele verden, uden at nogen behøver at rejse sig fra deres hjemmekontor.

Universiteter lukker og fyrer undervisere

I det hele taget tager hun det roligt, at det trækker ud med at komme til New York på grund af coronakrisen, for det er jo ens for alle, og Mette Morsing er egentlig mere optaget af, hvordan universiteterne verden over klarer sig igennem krisen.

I nogle lande er universiteter nemlig lukket, og undervisere er blevet fyret, fordi de internationale studerende, og dermed en stor del af det økonomiske grundlag, er faldet væk pga. krisen. Et hovedtema på konferencen er da også, hvordan universitetsverdenen kommer til at se ud, når der bliver åbnet igen efter corona.

”Måske bliver vi nødt til at gentænke, hvad formålet er med højere uddannelse. Og tænke meget mere helhedsorienteret om samfundsmodeller og i højere grad inddrage bæredygtighed. Det er rigtig spændende, hvis vi kan bruge den her krise til at udvikle, hvordan og hvorfor vi underviser studerende på universiteterne,” siger hun.

Mette Morsing

2020- Head of the UN’s Principles for Responsible Management Education (PRME)

2017-20 Chair og professor, Handelshögskolan i Stockholm

2016-20 Bestyrelsesmedlem, CBS

2010- Bestyrelsesmedlem, LEGO Fonden

2007- Professor på CBS og meddirektør for ‘CBS Sustainability Platform’

2002-11 Bestyrelsesmedlem, ABIS Academy of Business in Society

2002-12 Direktør (og founder) for CBS Center for Corporate Social Responsibility (cbsCSR)

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Djøf
Frist 4. mar. 2024
Job
Børne- og Undervisningsministeriet
Job
Finanstilsynet
Job
Finanstilsynet
Job
Hjørring Kommune
ANNONCE

Kommentarer

Isa Keller-Andreasen
3 år siden
En stærk kvinde der evner at formidle sin viden på fornemste vis. Det er interessante tanker hun også gør sig om universiteter skal gentænkes